Idősek világnapja 2015 - Gyulai Lászlóné írása és képei

Nyomtatóbarát változat

Képek

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította Október elsejét az idősek világnapjává, amit településünk vezetői szintén megtartanak, köszöntve ezzel a Leveleki idős embereket. A Művelődési Ház nagytermében rendezett ünnepségen először Borsodi László településünk polgármestere majd Kovács Sándor országgyűlési képviselő úr köszöntötték a megjelent ünneplő közönséget.

Az Őszi Levél nyugdíjas egyesület tagjai elénekelték a nyugdíjas Himnuszt, majd Ákli Mártonné egy idősekre „jellemző” tréfás verset adott elő.

Polgármester úr elmondta, hogy az ünnepséget megelőzően az Önkormányzatnál összegyűjtötték azoknak a lakosoknak a neveit, akik már betöltötték a hatvanadik évüket. Levelek lakosságának közel 20%-a 60 éven felüli. Ketten azonban már nagyon szép kort megéltek Istennek hála betöltötték a 90. évüket, most itt van közöttünk Nagy Sándorné, akinek Kovács Sándor országgyűlési képviselő úr a Miniszterelnök úr köszöntését nyújtotta át. A másik 90 éven felüli ünnepelt Bukta Józsefné Marika néni, akit otthonában fognak köszönteni. Megemlékezett még Bartha Karcsi bácsiról, akit az elmúlt évben még köszöntöttek sajnos ő egy héttel ezelőtt elhunyt. A történelmi egyházak vezetői köszöntöttek mindenkit, majd közösen imádkoztak azokért, akik az elmúlt egy évben eltávoztak közülünk.

Majd egy nagyon szép esemény következett, köszöntötték azokat a házaspárokat, akik Isten kegyelméből 50 vagy annál több éve kötöttek házasságot. Akik jelen voltak azokat itt köszöntötték, akik nem tudtak feljönni erre az alkalomra azokat alpolgármester úr fogja otthonaikban köszönteni:

Agócs József és Agócs Józsefné

 Belics Endre és Belics Endréné

 Beregszászi Ferenc és Beregszászi Vilma

Bodnár József László ás Bodnár József Lászlóné

Bogár András István és Bogár Andrásné

Borsodi László és Borsodi Lászlóné

Császár György és Császár Györgyné

Dávid József és Dávid Józsefné

File László és File Lászlóné

Gál Sándor és Gál Sándorné

Gresó László és Gresó Lászlóné

Helebrand János és Helebrand Jánosné

Jászkovics Sándor és Jászkovics Sándorné

Király István és Király Istvánné

Korpai György és Korpai Györgyné

Kovács Miklós és Kovács Etelka

 Kövessi  Béla és Kövessi Béláné

Dr. Mudri Imre István és Dr. Mudri Imre Istvánné Dr. Nagy Mária

Papp János és Papp Jánosné

Pekk Antal és Pekk Antalné

Síró Béla és Síró Etel

Szabó József és Szabó Józsefné

Tisza Ferenc és Tisza Ferencné

Takács István és Takács Istvánné

Újj Miklós és Újj Miklósné

Zajácz János és Zajácz Jánosné

Polgármester úr egy törvényi változás ide vonatkozó részéből idézett az ünneplő közönségnek, aminek jelentős szerepe van a Levelekiek életében is.

„ Az a háziorvos, aki 20 éven keresztül folyamatosan körzeti illetve háziorvosi feladatokat, körzeti gyermekorvosi illetve házi gyermekorvosi feladatokat lát el valamint az alapellátást végző fogorvos, aki 20 éven át folyamatosan fogorvosi alapellátást látott el az a címzetes főorvosi cím használatára jogosult”.

Településünkön a hatvanas évek elejétől kezdve Dr. Mudri Imre István és Dr. Mudri Imre Istvánné Dr. Nagy Mária látta el a körzeti feladatokat. Ők mindketten több mint 20 éve szolgálják a települést, engedjék meg doktornő és doktor úr, hogy átnyújtsam azt az oklevelet, amely felhatalmazza önöket arra, hogy a Címzetes Főorvosi címet a továbbiakban használják.

Hatalmas vastapssal gratulált a közönség doktornőnek és doktorúrnak ezzel kimutatva tiszteletüket irántuk.

Következett az ünnepi műsor folytatása, a Kastélykert Óvoda óvodásai készültek erre az alkalomra, versekkel illetve őszköszöntő mondókákkal, tánccal színesítve a rendezvényt.

Minden alkalomra sztárvendéggel is meglepik a közönséget a szervezők ez most sem volt másképp a rendezvény fellépője Poór Péter táncdalénekes és partnere Orsi voltak. Közel másfélórás műsort adtak, amibe sikerült bevonni a közönséget és jól megtáncoltatták a Teleház Sanyi bácsiját, majd állófogadással ért véget a rendezvény.

Hírek

Aktuális hírek