Halételek főzőversenye - Gyulai Lászlóné írása és képei

Nyomtatóbarát változat

Képek

Hatodik alkalommal került megrendezésre a halételek főzőversenye a Tó- Centrum- Levelek –Campingben. A kapunyitás reggel nyolc órakor volt, a résztvevő csapatok a regisztráció után elfoglalták a helyüket, és nekiláthattak az előkészületek után a főzésnek. A nevezési díjért három élő hal és a tűzifa járt, de bármilyen más alapanyagból is készíthették az ételeket. A megnyitó kilenc órakor volt ahol településünk polgármestere és a zsűri tagjai üdvözölték a versenyen megjelent sokaságot, majd végiglátogattak minden csapatot, beszélgettek nótáztak velük. Természetesen ez már az értékeléshez is hozzátartozott, mert pontozták az előkészítés folyamatát, a terítéket. Vidám hangulatban ismerősökkel való találkozásokkal, beszélgetésekkel telt az idő, míg sültek-főttek az ételek. A nyugdíjas egyesület tagjai nóta összeállítással készültek, és a Szabolcs néptánc együttes is fellépett. Ahhoz, hogy minden rendben történjen egy kivételes házirendet is felolvastak, javasolták annak betartását. Az elkészült ételeket folyamatosan vitték a szakmai zsűri elé, akik különböző szempontok alapján értékelték az elkészült finomságokat. Mielőtt az eredményhirdetés elkezdődött az Éhen kárászok csapatából egy különleges meglepetéssel készült az egyik csapattag, aki a barátnőjét köszöntötte születésnapja alkalmából, majd „váratlan fordulat” és leánykérés lett belőle. Következett a megérdemelt díjak átadása, minden csapat oklevelet kapott a részvételéért, a helyezést elért csapatok ajándékot is kaptak mellé. A hivatalos része ezzel véget ért a versenynek, mivel ragyogó idő lett az előző napokhoz viszonyítva szinte mindenki maradt még voltak, akik még tovább főztek vagy csak beszélgettek.

Hírek

Aktuális hírek