Óvodai ballagás - 2016. - Gyulai Lászlóné írása és képei

Nyomtatóbarát változat

Képek

 

Leballagtak a Leveleki Kastélykert Óvoda nagycsoportosai a Művelődési Ház nagytermében tartott ballagási és tanévzáró ünnepségen. Sokat készültek a műsorra a gyerekek, és az óvodai dolgozók közösen. A dekoráció a dajka nénik és az óvó nénik közös munkája a ballagási műsor a gyerekek felkészítését és a felkészülésüket igazolta, hogy ők bizony már meg fogják állni a helyüket az iskolában.

Az ünnepélyen megjelent vendégeket az óvoda vezetője köszöntötte, majd megtartotta évzáró beszédét, beszámolva az óvodában történt eseményekről, ami sok közös emléket nyújtott számukra. Az ünnepekre való felkészülés és megemlékezés már hagyomány az óvodában részt vettek interaktív zenés előadáson, bábműsoron, kiránduláson és zeneovi részesei is lehettek. A fejlesztő munkában segítségükre van logopédus, gyógytornász, fejlesztőpedagógus, pszichológus, és hitoktatásban is részesültek a gyerekek. Megköszönte a szülőknek azt, hogy rájuk bízták gyerekeiket, a sok közös programot és az együttműködést.

Beszámolt az eszközfejlesztésekről és településünk önkormányzata által benyújtott pályázatról egy új óvoda épületére.

Következett a ballagó gyerekek ünnepi műsora, először a Manó nagycsoport adta elő a kenyér születésének történetét, a föld szántásától a kenyér megsüléséig sok verssel énekkel, amit a felkészítő óvó nénikkel ügyesen megtanultak.

Hogyan lettem óvodás, előadták a Csiga-biga nagy középső csoport ballagói majd az óvodai móka játék elmesélése vidám vicces versekkel következett. Iskolába készülnek, de az óvodában eltöltött három - négy évüket nem felejtik, elmesélik mindenkinek.

Ballagó tarisznyával a vállukon jöttek sorban a gyerekek: Bakos Krisztián Erik, Bakró Ketrin, Bakró Viktória, Balogh Alex, Bodrogi Viktor, Busák Gergő József, Csatári Sarolt, Enyedi Dóra Evelin,Hegedüs Boglárka, Jécsák István, Jónás Andrea, Horváth Alex, Kiss Jázmin, Lévai Patrik, Pródán Patrik, Mocsár Jázmin, Orgován István Béla, Svelta Mihály, Tóth Márk, Hurja Ádám, Páll Fanni,  Anda Zsombor, Bódi Flórián, Kirilla Benedek, Nagy Levente, Papp Hanna, Hollik Bence, Tóth Levente, Újhelyi Levente.

Az óvodában maradó középső csoportosok búcsúztak el a ballagóktól majd egy óvó néni ballagása következett. Papp Lászlóné Marika óvó néni megszerezte a negyven év közalkalmazotti jogviszonyt, ezáltal jogosult a nyugdíjba vonulásra. Négy évtizedes lelkiismeretes példamutató óvodapedagógusként végzett munka méltó befejezése ez a nap.

Gratuláltak az óvodai dolgozók az önkormányzat és a szülők nevében, boldog nyugdíjas éveket Marika óvó néni.

Az óvodai életképekből való összeállítással ért véget a ballagási műsor és véget értek az óvodai évek a ballagó gyerekek számára.

Hírek

Aktuális hírek