Római katolikus bál 2016 - Gyulai Lászlóné írása és képei

Nyomtatóbarát változat

Képek

Második alkalommal került megrendezésre a római katolikus egyház jótékonysági szüreti bálja. Az előző évhez hasonlóan példás összefogásnak köszönhetően kezdődtek a szervezési majd a megvalósítási folyamatok. Azt mindenki tudta, hogy egy újabb nemes cél érdekén történik a bál megrendezése, hiszen az első báli bevételből az elképzelésekből kiindulva sikerült megvalósítani a kitűzött célokat. Megvalósult a templom festése, kialakult a gyereksarok, és az új gyóntatószék is elkészült. A történelmi egyházakkal és az önkormányzattal közösen sikerült elkészíteni településünk első betlehemét.

Az idei bál szintén nemes cél érdekében került megrendezésre, a bevételből a templom és környezetének további felújítása a cél.

A báli mulatság előtt Lengyel József plébános úr köszöntötte a vendégeket:

„Tisztelt hölgyeim és uraim! Szeretettel és tisztelettel köszöntjük önöket a második római katolikus őszi szüreti bál megrendezése alkalmából. Külön köszöntjük szeretettel az első bálozókat, ily módon Isten hozott mindenkit. Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat és segítik, támogatják elképzeléseink megvalósítását. Mi úgy érezzük, igyekszünk öregbíteni szeretett településünk Levelek hírnevét, ezért merünk évről- évre egyre nagyobbat álmodni.

A legfontosabb számunkra mindig a közösség, ami élő kell, hogy legyen.

Ha kint körülnéztek, akkor látták a szívünket tettük oda, amely ma és mától fogva mindig világítani fog, mert nekünk ez a település a minden. Számunkra nem egyszerűen a jelent, hanem a jövőt jelenti, ahol szeretnénk újra és újra megtalálni a helyünket és a boldogságunkat. Az önök jelenléte ezért nekünk most erősítés és bátorítás, mert azt érezzük igen érdemes.

Hölgyeim és uraim amint látják igyekeztünk, ezért azt kívánjuk, hogy érezzék jól magukat és bízunk benne, hogy egy fergeteges éjszakát fogunk eltölteni nevetésben, örömben, boldogságban, táncban, mulatságban.”

A szívekhez szóló köszöntés után atya megköszönte a szervezési munkákban részt vevők segítségét, az adományokat a felajánlásokat, a kétkezi munkát.

Következett a műsor, amit az Őszi Levél Nyugdíjas egyesület és a görög katolikus papnövendékek adtak elő óriási sikerrel, majd közös imádság után a vacsora és a reggelig tartó mulatozás vette kezdetét.

 

Hírek

Aktuális hírek