Szociális tűzifa 2017.

Nyomtatóbarát változat

Tisztelt Leveleki Polgárok!

Levelek Nagyközség a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tűzifa pályázaton 2016. novemberében 209 m3 tűzifát nyert el.

Levelek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének határozata értelmében ebből a szociális tűzifából lakcímenként 1-1 m3-t a 80 éven felüli leveleki lakosok, és a lakásfenntartási támogatásban nem részesülő önkormányzatnál foglalkoztatott közmunkások részesülhettek. Ennek értelmében 148 m3 tűzifát szállítottunk ki a jogosultaknak.

A maradék 61 m3 szociális tűzifára kérelmet adhattak be a rászorulók. A képviselő-testület határozata értelmében azok juthattak 1 m3 szociális tűzifához, ahová ezen a télen még természetbeni szociális tűzifa segély nem érkezett, és az egy főre eső jövedelem a nyugdíjminimum összegét (22.800.- Ft) nem haladta meg.

A rendkívül hideg időjárásra való tekintettel a korábban meghirdetett 2017. január 16-i időpontot nem vártuk ki, hanem a beérkezés és a jogosultság megállapítása után igyekeztünk a szociális tűzifát minél hamarabb eljuttatni a rászorulókhoz.

Így 2017. január 18-ig 209 lakáshoz jutott el a szociális tűzifa. Így az elnyert 209 m3 szociális tűzifa kiosztásra került.

Volt néhány olyan család (18), ahol a jövedelmi határt meghaladta az egy főre eső jövedelem, de a Leveleki Szociális Intézmény vezetőjével egyeztetve indokoltnak láttam a rendkívüli tűzifa juttatást.

Ezeknek a családoknak az önkormányzat saját tűzifájából lakcímenként kb. 3 mázsa csülközött tüzelőt biztosítottam.

Az önkormányzat saját erdejéből – ritkítás során - kb. 160 m3 tűzifa került behordásra a Kossuth utcai telephelyünkre, amelyből még 2016. karácsonya előtt értékesítettünk leveleki lakosoknak 128 m3 tüzelőt (lakosonként max. 2 m3).

A jelenleg még a telephelyünkön található fa mennyiség az önkormányzat intézményeinek és telephelyeinek fűtési igényeit tudja kielégíteni várhatóan a tél végéig, ezért az önkormányzat jelenleg nem értékesít tűzifát.

2017. január 18.

Borsodi László polgármester

 

Hírek

Aktuális hírek