Kattanjon rá! - indul a Digitális Jólét Program lakossági eszközpályázata

Nyomtatóbarát változat

A társadalmi és gazdasági felzárkóztatásra irányulóDigitális Jólét Program fő célja az informatikai eszközök használatának társadalmi kiszélesítése, a bennük rejlő lehetőségek és előnyök felismerése, valamint a digitálisan rászoruló személyek egyéni versenyképességének növelése.

A program keretében a Baktalórántházai, Ibrányi, Kemecsei, Kisvárdai, Nagykállói és Tiszavasvári járások településein – így Levelek Nagyközségben is – lakossági eszközpályázatra kerül sor, mely során összesen 2850 digitális eszköz ingyenes használatára nyílik lehetőség. A 2450 laptop és 400 táblagép leendő használói a pályázat keretében térítésmentes oktatáson vesznek részt, melyen elsajátíthatják az eszközök alapvető használatához szükséges ismereteket. A pályázaton azon személyek vehetnek részt, akik a kijelölt települések valamelyikén 2017. január 25. óta bejelentett, változatlan állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek.

A pályázati felhívás az alábbiak szerint határozza meg a résztvevők körét:

·         nagycsaládosok,

·         gyermeküket egyedül nevelő szülők,

·         megváltozott munkaképességű személyek, fogyatékkal élők,

·         nyilvántartott álláskeresők, közfoglalkoztatási programban részt vevők,

·         45 év feletti munkavállalók,

·         aktív idősek (csak tabletre pályázhatnak).

További általános feltétel a magyar állampolgárság, a büntetlen előélet, a cselekvőképesség és a közműtartozás-mentesség. A nyertes pályázók digitális írástudásuknak megfelelően felnőttképzési programban kötelesek részt venni, illetve ezzel párhuzamosan egy évig internet-szolgáltatással is rendelkezniük kell. A pályázat részleteiről február közepén levélben kapnak értesítést az érintett települések lakói.

A pályázatokat várhatóan 2017. február 13. és április 14. között lehet beadni személyesen, a Kemecse belvárosában kialakított programirodában, vagy online módon, illetve postai úton.

Hírek

Aktuális hírek