Őszi Levél Nyugdíjas Egyesület

Nyomtatóbarát változat

Az Őszi Levél Nyugdíjas Egyesület által készített képek - Dávid József

Az alakulás időpontja: 1998. 12. 09.

A bíróság végzése értelmében az egyesület 2000. december 13-tól működhet jogi személyként.

 

A SZERVEZET FELELŐS VEZETŐSÉGE:

 

ELNÖK:

- Borbély Árpádné (1998. 12. 09.-2010. 12. 28.)

Az egyesület tagjai nevében szeretnénk megköszönni Márta Néninek áldozatos, türelmes, odaadó és szeretetteljes munkáját!

Nagyon sok erőt és jó egészséget kívánnak a Nyugdíjas Egyesület tagjai!

 

2010. december 29-én új elnököt választott az Őszi Levél Nyugdíjas Egyesület.

- Asztalos Jánosné (2010. 12. 29.-)

 

TITKÁR:

- Akli Mártonné

 

PÉNZTÁRNOK:

- Csík Józsefné

 

FELÜGYELŐBIZOTTSÁG:

~ ELNÖK:

- Lekka István

~ TAGOK: 
- Kirilla Miklósné
- Blonszki Mihályné

Az Őszi Levél Nyugdíjas Egyesület azzal a céllal létesült, hogy a nyugdíjasok és az idős korúak emberi, állampolgári, társadalmi és anyagi jogainak érvényre juttatásának, érdekeinek egyéni és kollektív védelme, valamint képviselete. Különös figyelmet fordít az idősek társadalmi megbecsülésének erősítésére, egészségvédelmére, kulturális igényének kielégítésére, a szociálisan rászorultak támogatására.

Együtt kíván működni a helyi, és a megyében és környékén működő társ, nyugdíjas egyesületekkel, klubokkal és társadalmi szervezetekkel, önkormányzati szervekkel, akik cselekvő részesei a helyi demokráciának. A szervezet nyitott mindenki előtt aki az Alapszabályban meghatározott célokkal, feladatokkal egyetért, a tevékenységi körünk végrehajtásában tevőlegesen cselekszik. Lehetővé teszi, hogy közhasznú tevékenysége során tagjain kívül más is részesüljön.

Tevékenységi körünk az alábbiakra terjed ki: (nem teljes)

 • egészségmegőrzés, betegség megelőzés
 • szociális tevékenység
 • kulturális hagyományőrzés gyűjtése és mentése,
 • fogyasztóvédelem
 • euróatlanti integráció segítése,
 • a közhasznú szervezetek számára biztosított szolgáltatások védelme,
 • a tagság anyagi, szociális helyzetének figyelemmel kísérése, kedvezményezi a méltányossági nyugdíjemelést
 • a tagság tájékoztatása időszerű jogszabályokról,
 • a tagság szabadidejének eltöltésére kirándulások, országjárás, kedvezményes üdültetés, színházi látogatások szervezése,
 • szervezi a közösségi élet kialakítására irányuló összejöveteleket önkormányzati és más szervekkel,
 • olyan sokszínű tevékenységet folytat, hogy az egyesületet olyan közösséggé formálja, amely biztonságot, védelmet, jó közérzetet biztosít.

A fenti célkitűzéseket és tevékenységeket próbáljuk megvalósítani nap, mint nap, hogy mindenki jól érezze magát és vidám legyen. Felejtse el búját, baját, amíg ott van, ezért vagyunk minden hétfőn együtt és azért szervezünk sok programot is.

A vidámság a jelszavunk.

PROGRAMJAINK:

Az egyik januári foglalkozásunkon megemlékeztünk a Magyar Kultúra Napjáról. Szép versek és irodalmi művek hangzottak el. Külön foglalkoztunk a festészettel, mint a kultúra egyik ágával.

 

Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából gyönyörködhettünk a nagy magyar romantikus zeneszerző csodálatos zeneműveiben.

 

Február elején az Egyesület három tagja részt vett a Környezetvédelmi Régiós Vetélkedőn. A Kölcsönkapott föld címmel megrendezett versenyen a régió szoros döntőjében 4. legjobb helyezést érték el. A csapat tagjai: Borbély Árpádné, Dávid József és Lekka István. Szívből gratulálunk és köszönjük munkájukat!

 

Februárban kiemelkedő eseményünk volt a Farsang. Nagyon sok jól sikerült és ötletes jelmeznek örülhettünk ezen az emlékezetes napon, valamint sokan megörvendeztettek bennünket saját készítésű, finom farsangi fánkkal.

 

Február 21-én az Anyanyelvünk napján beszélgettünk az anyanyelvünk szépségéről, fontosságáról, jelentőségéről; hiszen - mint Bessenyei György 1778-ban a „Magyarság” c. röpiratában is írta – „Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós, de idegenen sohasem.”

 

Tanulságos és érdekes foglalkozásunk volt, amikor a házi, kipróbált gyógymódokról beszélgettünk. Tagjaink saját, jól bevált tapasztalataikkal segítették egymást az egészségünk megőrzésében és a betegségeink leküzdésében.

 

Énekkarunk két bálon is szerepelt. Részt vettünk a mozgáskorlátozottakért valamint a sportolókért rendezett jótékonysági bálon. A közönség elismeréssel szólt munkánkról.

 

A tavasz egyik szép ünnepe a Nőnap. Dávid József, Egyesületünk titkára köszöntötte hölgy tagjainkat ez alkalomból.

Több mint húsz féle étellel kedveskedtünk egymásnak, mindenki örömmel fogyasztotta a sok finomságot. Maradandó élménnyel gazdagodtunk e vidám napon.

 

Tisztelettel emlékeztünk Március 15-ére, Nemzeti ünnepünkre. Felidéztük a meghatározó eseményeket, beszélgettünk nagy elődeinkről.

 

Fontos eseményünk volt ebben a hónapban a fiatalok varrni tanítása. Igyekeztünk megismertetni velük a gobelin és a kalocsai hímzés szépségeit.

 

Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a Költészet napját, immár 47 éve. Ez alkalomból tagjaink sok szép verssel, elbeszéléssel tisztelegtek e napnak.

 

Kő Pál szobrászművész által készített Boronás szobor Főtéren való felállításán is részt vett énekkarunk.

Köszönjük a Polgármesteri Hivatal és Polgármester Úr ez irányban tanúsított munkáját, mellyel hozzájárultak községünk szépítéséhez.

 

Anyák napját is megünnepeltük. A 2. b. osztály - Kulcsárné Ruzsa Mária tanítónő vezetésével - szép műsorral kedveskedett a nagymamáknak.

„Egészséges életmód idős korban” címmel tartott Dr. Székely Anita doktornő tanulságos, jól hasznosítható előadást. Prospektusokkal és ismertetőkkel támasztotta alá mondanivalóját. Köszönjük szépen, hogy fordított ránk időt!

Május 24-én ellátogattunk Nyírbátorba. Szívélyes fogadtatásban volt részünk. Babály András Atya kedvessége, vendégszeretete még emlékezetesebbé tette a látottakat.

Ezen a napon elmentünk Nyírbéltekre is, ahol Muszta János vezetésével megismerkedtünk lakóhelyük történetével, nevezetességeivel. Köszönjük vendéglátásukat, kedvességüket!

Ádámszki Andrásné óvónő meghívására egy kellemes délelőttöt töltöttünk Besenyődön az óvodában. A gyerekek bemutatták tudásukat, ügyességüket, melyek természetesen az óvónők munkáját is dicsérik. Jól éreztük magunkat.

Jól sikerült nyári programunk volt a szalonnasütés.

Augusztus 23-án Romániába kirándultunk Máramarosszigetre. Kiemelném Barcánfalván a Fatemplomot és a Kolostort. Mindkettő védett, a világörökség része. A karcsú tornyú templom, a fazsindellyel fedett kolostor és az ott látható épületek a népi faépítés remekei. Mindenütt, ahol elhaladtunk szépen faragott kapukat, kerítéseket láttunk. Gyönyörűek voltak.

Szeptemberben az Idősek világnapját ünnepeltük a tónál. Jó hangulatú esemény volt. Nagyon szépen köszönjük Polgármester Úrnak, az Önkormányzatnak a segítséget és a támogatást.

Az év végén is nagyon sok programunk volt. Rendezvényeken vettünk részt.

Elsősorban a karácsony közeli eseményeket említem meg. Örömmel gondolunk a helyi óvodások karácsonyi műsorára. Nagyon szép, érzelemre ható műsort láttunk a gyerekektől az óvónők közreműködésével. Érdekes volt a Luca napi népszokás felelevenítése. Köszönjük szépen!

Nagyszerű szervezés volt a karácsonyi forgatag. Mi is nagy igyekezettel készültünk rá, és beváltotta reményeinket. Sikeres volt.

A karácsonyi műsoron részt vettünk az énekkarral. Jó hangulatú rendezvény volt.

December 29-én tartottuk záró taggyűlésünket, ahol szinte mindenki részt vett.

Megköszönöm a tagság odaadó, lelkes munkáját!

Tisztelettel megköszönöm a Polgármester Úrnak, az Önkormányzatnak, a Teleház Igazgatójának és dolgozóinak, az Általános Iskola és Óvoda dolgozóinak segítségét és mindenkinek, aki csak egy kicsivel is hozzájárult munkánk sikeréhez!

A fenti tevékenységeket azért valósítjuk meg hétről hétre, hogy mindenki jól érezze magát, vidám legyen és felejtse el búját-baját amíg ott van. Ezért vagyunk minden hétfőn együtt
és ezért szervezzük programjainkat.

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

 

                                                         Tisztelettel:

 

                                                                                                   Asztalos Jánosné

                                                                                                          elnök
 

Beszámoló 2012. évről

 

 

Egész évünk mozgalmas volt. Több rendezvényt szerveztünk, melyek sikeresek voltak.

 Néhány eseményről szeretnék most beszélni.

Januárban megünnepeltük a Kultúra napját, melyen versek, elbeszélések hangzottak el. Közösen idéztük nagy költőnk Petőfi Sándor: Alföld c. versét.   Foglalkozásainkon rendszeresen hangzottak el írók elbeszélései, s egy-egy vers, melyet többször CD felvételről hallgattuk meg.Pl Dzsida Jenő: Köszönöm Istenem az Édesanyámat! , vagy más gyönyörű versek,pl Váci versek, melyet Akli Mártonné mondott el és sok más vers is.

A történelmi eseményeket is méltóan megünnepeltük pl. március 15-ét, okt. 23-át, de felidéztünk más történelmi eseményt is, mint a Trianoni békeszerződést, a nándorfehérvári diadalt, a Rákóczi- szabadságharcot és emlékeztünk nagy történelmi személyekre is.Pl Deák Ferencre.

Különböző előadásokkal és felolvasásokkal bővítettük ismereteinket.

Hallhattuk, hogy hogyan tudnánk csökkenteni energiaköltségünket, a takarékoskodásról, az állatvédelemről, pszichológiai témájút is, a megbocsátásról, az Európai Unióról, de egészségügyi ismereteket is szerezhettünk. Tesztet, totót töltöttünk ki az egészséges életmódról, pl hogyan kezeljük a stresszhelyzeteket, vagy a savas refluxról, az ízületi gyulladásról,  de tanulhattunk az agytornákból is.

Nagyon igényes, átgondolt előadást hallottunk Dr. Székely Anita háziorvosunktól, aki az időskori cukorbetegségről beszélt. Ajándékba hozott prospektusokat és receptes könyvet a cukorbetegek diétájával kapcsolatban. Nagyon szépen köszönjük ezt a hasznos előadást.

Várjuk máskor is szeretettel.

 

Több nagysikerű rendezvényünk volt. Örömmel készült tagságunk ezekre a rendezvényekre.

 

Első a farsangi mulatságunk volt, melyen jelmezesek szórakoztattak bennünket. Jelmezesek voltak. Borbély Árpádné, Kirilla Miklósné, Timku Mártonné, Szenes Miklósné, Kristófi Jánosné, Lencsés Jánosné, Busák Pálné. De sokan sütöttünk farsangi fánkot is, 11 fő, melyet jóízűen elfogyasztottunk. Köszönjük.

Majd a Nők napját ünnepeltük meg. Nagyon jól sikerült rendezvény volt, melyen 21 féle étel sorakozott fel. Külön köszönjük Polgármester úrnak, hogy megtisztelte rendezvényünket, s  az ajándékba hozott szegfűket és a megemlékezést.

Köszönjük minden tagtársunknak a finom ételeket.

 

Újabb esemény volt a halászléfőző verseny, melyet a tónál szervezett az Önkormányzat és a kultúrház igazgatója Mudri Imre és csapata. Nagyon finom halászlevet főzött a csapatunk Lekka István, Ujhelyi Andrásné, Csizmarik Józsefné közreműködésével. Köszönjük fáradozásukat.

A 2012. év nagy eseménye volt az augusztus 24-én megtartott 15. évforduló megünneplése, melyre már hónapokkal előtte nagy buzgalommal készültünk. Táncot tanultunk Lőricz Sándor tánctanár segítségével, jeleneteket adtunk elő, egy önéletrajzi írást is hallhattunk, és az énekkarunk is lelkesen készült. Előadtuk Johann Sebastian Bach: Parasztkantáta c. művét és Kubinyi Ernő-Vincze Zsigmond operettjéből: Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország c. részletét. Előadásunkat emelte a zongorakíséret, melyet Szöginé Asztalos Enikő zongoraművész szólaltatott meg. Köszönjük szépen. Köszönöm szépen, magam és a Vezetőség nevében a szereplést a műsorban résztvevőknek és minden segítséget , a kiszolgálást, terítést, Nagy  Imrénének és a konyha dolgozóinak az önzetlen munkát, és nem utolsósorban a támogatásokat  az Önkormányzatnak Borsodi László polgármesternek, Kultúrház igazgatójának, Mudri Imrének és csapatának külön Nagy Viktornak, Ugyan János képviselő úrnak Sitku Józsefnek és mindenkinek, aki egy kicsit is hozzájárult rendezvényünk sikeréhez.

 

Az Idősek világnapja alkalmából két eseményen is részt vettünk.   Községünkben a Polgármesteri hivatal, Borsodi László polgármester köszöntött bennünket,melyen részt vehettek Levelek  60 éven felüli lakosai. A műsorban szerepelt énekkarunk is és jelenetet is adtunk elő. Egyesületünk nevében köszönjük ezt a szép, felemelő megemlékezést.

Másnap Nyíregyházán  a Megyei Nyugdíjas Szövetség szervezésében is részt vettünk idősek napi ünnepségen, melyen nagyon jól szórakoztunk. Nagy megelégedésünkre Önkormányzatunk elnyerte az „Idősbarát Önkormányzat” címet, melyhez ismételten gratulálunk és további jó együttműködést kívánunk.

 

Jelentős események egyesületünkben a kirándulások. Ebben az évben kirándultunk a Duna bal partján Vácon és környékén, Gyulán, Békéscsabán, Csengerben és környékén. Minden kirándulásról élményekkel gazdagodva, örömmel tértünk haza. Köszönjük Titkár úrnak az élményeket a nagyszerű szervezést.

Jó lenne, ha mindenki részt venne ezeken a kirándulásokon, hiszen mind már jóval előbb be van jelentve és tudnunk kellene az időponthoz alkalmazkodni.

 

Énekkarunk községünkben több eseményen is szerepelt. Így a Kistérségi találkozón, 15. évfordulón, az idősek világnapján, a polgárőrség bálján, a karácsonyi műsoron. November 19-én Nagy Csaba tárogatóművész megkért bennünket, a Rákóczi szabadságharc 300 éves évfordulója alkalmából, az iskolában rendezett műsoron való közreműködésre. Ennek a felkérésnek örömmel és lelkesen tettünk eleget, melyen igencsak jól éreztük magunkat. Munkánkról elismeréssel szólt.

Köszönjük szépen a szereplést és minden énekkarosomnak a részvételt és a felkészülést.

 

Egyesületünkben változások történtek.

Az év folyamán létszámunk 3 új taggal bővült. Szegedi Jánosnéval, Auxi Jánosnéval és Vakály Józsefnéval. Remélem jól érzik magukat közöttünk.

Lemondott ellenőrzési tagságáról Jászkovics Sándorné és Gresó János. Köszönjük sok éves munkájukat. Új tagokat is választottunk Kirilla Miklósné és Blonszki Mihályné személyében. Jó munkát és sikeres együttműködést kívánok.

 

Volt néhány előre tervezett programunk, melyet nem tudtunk megvalósítani. Pl.:A Tuzson János Botanikus kertbe nem tudtunk elmenni. De ezt jövőre pótoljuk.

Az év folyamán két pályázatot készítettünk, de sajnos egyik sem lett sikeres, remélem jövőre sikerül eredményesebben pályázni.

 

Végül meg szeretném köszönni a segítséget, támogatást a Nagyközségi Önkormányzatnak, a Képviselőtestületnek, Borsodi László Polgármester úrnak, aki mindig nagyon készségesen segített munkánkban, anyagi kiadásainkban.  Mudri Imre igazgató úrnak, Borbély Attila Igazgató úrnak, hogy helyet biztosít egyesületi eseményeink számára, Nagy Imrénének, a konyha dolgozóinak, s azoknak a személyeknek, akik nekünk adták az adójuk 1 %-át, Csik Józsefnének, pénztárosunknak egész évi munkájáért s végül köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki hozzájárult munkánk sikeréhez.

 

Tisztelettel várom ötleteiket, javaslataikat és segítő észrevételeiket, hogy azokat megfogadva, minél színvonalasabb programokat tudjunk megvalósítani.

 

 Köszönöm a meghallgatást.

Felejthetetlen élményekben gazdag, sikeres és boldog újesztendő kívánok mindannyiuknak!

 

 

Levelek, 2012. december 28.

                                                                                                         Asztalos Jánosné

                                                                                                                     elnök

 

 

A 2013. év beszámolója megtekinthető az Egyesület leltárában.
Hírek

Aktuális hírek

 • 2015/02/26 - 13:56

  Levelek Nagyközség Önkormányzata

  2015. március 8-án (vasárnap) 17,00 órakor

  a Leveleki Váci Mihály Művelődési Ház és Nagyközségi Könyvtár nagytermében

  NŐNAP

  alkalmából ünnepi műsort szervez, melyre sok szeretettel meghívom.

 • 2015/02/26 - 13:54

  A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodája

  2015. március 6-án (péntek) 16,00 órakor

  a Leveleki Váci Mihály Művelődési Ház és Könyvtár emeleti kistermében

 • 2015/02/25 - 18:49

 • 2015/02/24 - 15:44
 • 2015/02/23 - 17:03
 • 2015/02/20 - 11:34

  Termek bérelhetőek a művelődési házban! A Leveleki Váci Mihály Művelődési Ház és Könyvtár ebben az évben is várja azon ügyfeleit, helyi lakosokat, más településekről érkezőket, akik termet, termeket szeretnének bérelni!... képek

 • 2015/02/19 - 11:15

  Zajlik az élet a sportegyesület berkeiben, nem csak a sportolással, hanem a fejlesztésekkel kapcsolatosan is. Ezekről a dolgokról Király Ferenc, a sportegyesület szakosztály vezetője adott tájékoztatást.

  Milyen esemény zajlik éppen?

 • 2015/02/17 - 16:36

  Tisztelt Leveleki Lakos!

  Levelek Nagyközség Önkormányzata tájékoztatót tart a 2015. március 1-én kezdődő

  közmunka programokról.

  A tájékoztató időpontja:

  2015. február 18. (szerda) 17,00

  Helye:

 • 2015/02/17 - 16:26

  A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. évben jelentős mértékben átalakul. Az átalakítást érintő fő szabályozási elemek 2015. március 1-jén lépnek hatályba.

   

 • 2015/02/17 - 14:36

  Képek

  A horgászegyesület tagjai most nem a tóparton találkoztak, hanem évzáró taggyűlésüket tartották a Művelődési Házban. Az időpont 2015.02.14. délelőtt 9 óra. Ekkor a megjelent létszám alapján még nem voltak határozatképesek, így fél órával el kellett a kezdés időpontját halasztani, ami így a törvények szerint létszámtól függetlenül határozatképessé válik.

  Egyperces néma csönddel emlékeztek a tavaly elhunyt tagtársaikra. A kiküldött meghívókon ismertetett napirendi pontok alapján kezdték el a gyűlést. Tokaji Imre, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent vendégeket, horgászokat, kiemelten Fesztóry Sándort, a Megyei Horgászszövetség igazgatóját, és gratulált a Magyar Országos Horgászszövetség alelnökévé választásához. Beszámolt a 2014. évi munkájukról, amit a vezetőség a lehetőségeihez képest teljesített. 4 vezetőségi és 3 rendkívüli gyűlést tartottak, ahol mindig higgadt és átgondolt döntéseket hoztak. Normalizálódtak az Önkormányzattal való dolgaik, annál is inkább, hogy egy vezetőségi tagjuk, Kerekes András képviselőtestületi tag lett. Nagy számmal bővült a taglétszámuk, részt vesznek a település rendezvényein, és több horgászversenyen is a megye területén. A sok jó után elmondta, hogy az apagyi oldalon levő közlekedés és parkolás még megoldásra vár, a leadott fogási naplók hiányos vezetése akár büntetést is von maga után.

  2015-östervekről röviden: a tisztasági nap április 11-én lesz, az önkormányzati rendezvényeken való részvétel, a gyermek horgásztábor rendezvény beindítása, horgászversenyeken való részvétel, és a házi horgászverseny megrendezése. Ígéretet kaptunk Polgármester úrtól az önkormányzat tulajdonában lévő tóparti kis terület egyesületi használatba vételére, illetve egy stéget is kapunk hozzá. Szeretnénk a társadalmi halőr tanfolyamra egyesületi tagokat beiskolázni, ezzel is segítve a halőrök munkáját.

  Kerekes András gazdasági beszámolója következett. Az előző évekhez képest szép évet zártak, a taglétszám bővült, így a bevétel is szépen alakult. Tételesen beszámolt a bevétel – kiadás arányáról, amivel a tagok szemmel láthatóan elégedettek voltak. A 2015-re tervezett költségvetést nagy vonalakban vázolta: a megszokott kiadásokon kívül a tanfolyam- és vizsgadíjra is különítenek el. Többször felvetődött már a pénzdíjas horgászverseny, amivel az idén megpróbálkoznak. Az önkormányzattól kapott telken szeretnének egy irodahelyiséget kialakítani, és pályázatot benyújtani.

  Mezősi Pál hozzászólásában felhívta a vezetőség figyelmét a törvényi változásokra. Örömmel hallgatta beszámolókat, amivel ő részben elégedett. Meghatározó szerepe van a vezetőségnek, a tagok aktivitását hiányolja, nagyobb összefogásra kéri őket, ezáltal segítve az egyesület vezetését. A horgászoknak ahhoz, hogy horgászhassanak, az alapvető szabályokat ismerniük kell. Örömmel tapasztalja az egyesület vagyoni gyarapodását, a pályázattal kapcsolatban javasolja egy rendkívüli közgyűlés megtartását, a tagok hiteles tájékoztatása céljából.

  Tokaji Imre kérte a tagokat az adójuk 1 % -ának felajánlására. Gyula Szabolcs, az egyesület titkára a házirenddel kapcsolatos tudnivalókat ismertette. Egy pontban történt változás, konkrétan etetőhajó használata tilos, ebből volt egy félreértés az elmúlt év során. A másik pont az amur kérdése, mi a tározón az amurt nemes halnak tekintjük. Még egy módosítás április 1-től október 31-ig péntek, szombat, éjjel-nappali időszakban élő csalit be lehet vontatni harcsahorgászatra, a halőrrel való egyeztetés után. Ismertette az árakat az engedélyekkel kapcsolatban. A 12 000 forintos heti jegy csak nappali horgászatra szól.

  Borsodi László polgármester úr szerint egyre jobb a kapcsolat az önkormányzat és a horgászegyesület között. Az elnökség javaslatát a képviselő testület elfogadta, a szakmai érdekeket figyelembe véve fogadták el a helyi horgászrendet.

  Röviden hogy alakultak az elmúlt évek bevételei? Az országban a belvízzel küszködnek, mi azzal, hogy nincs elég víz. Tavaly teljesen fel volt töltve a víztározó, örülnénk neki, ha legközelebb megtisztelne bennünket a Fetivizig képviselője, évek óta nem voltak jelen. Az emelkedő taglétszámnak köszönhetően nőtt a horgászatok és az eladott területi jegyek száma. Folyamatosan nő, és legjobban a napi jegyesek száma növekedik, ami jelentős bevételt generált az önkormányzatnak. A területi engedélyek és a jegyárak a bevételnek szinte a felét teszik ki. Sokan jönnek ide, aránylag rend van a tározón, bár még akadnak kisebb gondok, amit igyekszünk megoldani. Az önkormányzat a halászati joggal nyereségesen működött.

  Rákérdeztek az apagyi bejáró rendbe rakására, mivel az szinte megközelíthetetlen. A halőrök jelezték, hogy traktorral van tönkre téve az út. fel kellene venni a kapcsolatot az apagyi önkormányzattal, hogy rakassa rendbe. Fesztóry Sándor tartott tájékoztatót a horgászat szabályairól, ami nem régen változott, a halvédelmi és hal gazdálkodási bírságokkal kapcsolatos változásokról. Mi a horgászat, a horgászkészség, ki horgászhat, milyen engedély szükséges hozzá. Ki jogosult mindezeket ellenőrizni, mennyi halat lehet elvinni? Ismertette a horgászatra vonatkozó speciális szabályokat, és a szabályokat megsértőket milyen összegű büntetéssel lehet súlytani.

  Rövid szünet után Jurkó Attila a FB. elnöke a halfogó versennyel kapcsolatos terveket ismertette, amit a vezetőség előzőleg már megbeszélt. Nagyobb ellenőrzés alá vonják a horgászokat, a halőrök bevonásával, hogy minél jobban meg tudják óvni a halállományt.

  Kató Rudolf az FB. egyesületi elnöke beszámolt az elmúlt évi intézkedésükről, amit egy horgásztársukkal szemben kellett alkalmazni, aki az ellenőrzés folyamán megsértette a házirendet.

  Az FB. tagja Iván Sándor betegsége és korára való tekintettel lemondott. Tokaji Imre megköszönte a több évtizedes munkáját, és Fesztóry Sándor emlékéremmel és oklevéllel jutalmazta mindezért. Új vezetőségi tagot választanak helyette, két jelölt volt, akik közül az egyik jelöltségéről lemondott, így az új FB. tagja lett Berényi Imre. Ezután hozzászólások következtek a horgászás megkönnyítése érdekében az egyesület tagjaitól, ötletek a horgászjegy árusításával kapcsolatban, a szociális helyiséggel, annak tisztántartásával szembeni alapvető igényről, a 70 éven felüli horgászok kedvezményes díjáról. Hétfőtől lehet váltani a területi engedélyeket az önkormányzatnál. A közgyűlést bezárták, majd sikeres évet kívántak, bő halfogásban mindenkinek!


  2015. február 14-én a művelődési házban a Horgász Egyesület megtartotta éves taggyűlését. Az elmúlt év eseményeiről, illetve az újév terveiről, cselekvéseiről, szabályváltozásokról Tokaji Imre az egyesület elnöke beszélt korrekten...

 • 2015/02/14 - 13:26

  Képek / Videó

  2015. február 12-én Városok Hálózata címmel ifjúsági szakmai konferencián, illetve projektindító eseményen vettünk részt a megyei könyvtárban leveleki fiatalokkal, ahol a művelődési házunkat, az IKSZT-t képviseltük. Bár Levelek nem város, de úgy érezzük, "helyünk" volt a konferencián, mert a működő ifjúsági szervezetünk számos ponton valósít meg a településünkön mérhető ifjúságsegítő tevékenységet...

 • 2015/02/11 - 17:17

  Időpont és hely:  2015. február 18.-a szerda, 17:00 óra.

  LEVELEK, Ady E. u. 1. „MŰVELŐDÉSI KÖZPONT”

   

  Program:

  1./ Megnyitó: Putnoki Gábor (Erex Trade Bt. ügyvezetője)

 • 2015/02/11 - 14:46
 • 2015/02/11 - 08:46

 • 2015/02/09 - 15:49

  Képek

  Polgármester úr tartott tájékoztatást a meghívott vendégek számára.

 • 2015/02/09 - 15:13

  Képek

   A 2015-ös évre az imahét témáját a brazíliai keresztények készítették elő, aminek mottója Jézus kérése a samáriai asszonyhoz „Adj innom”.

 • 2015/02/03 - 08:30

  Képek

  Településünkön a Nemzeti Művelődési Intézet regionális irodájának megkeresésének nyomán három alkalomból álló szakmai műhelyt szerveztünk a művelődési házban, melybe leveleki fiatalokat vontunk be...

 • 2015/02/02 - 17:15
 • 2015/01/29 - 08:19

  Mint minden évben, most is ünnepélyes formában zártuk az évet december 29-én.

  Megtisztelték gyűlésünket községünk vezetői, a Polgármester Úr, az Alpolgármester Úr, a Kultúrház igazgatója, valamint az egyik sofőrünk, aki a kirándulásokon busszal vitt bennünket.

 • 2015/01/27 - 08:28

  Képek

  2015. január 22-én, csütörtökön 14 órától önkormányzati rendezvény keretén belül megünnepeltük a Magyar Kultúra Napját...