Tájékoztató

Nyomtatóbarát változat

Nagyközségi Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJE

4555. Levelek, Rákóczi u. 2. sz.

Telefon: 42/249-503.

5008/2010.

TÁJÉKOZTATÓ


Tájékoztatom a T. Lakosságot, hogy a külterületi fasor és szabad rendelkezésű erdőben fakitermelés csak az erdészeti hatóság engedélyével végezhető.
A fakitermelést bejelenteni csak a csatolt formanyomtatványon lehet, melyet a polgármesteri hivatalban lehet beszerezni.


A bejelentést két példányban kell benyújtani a Nyíregyházi Erdőfelügyeleti és Hatósági Osztályhoz, (4400. Nyíregyháza, Kótaji u. 35.)
A bejelentéshez csatolni kell az érintett ingatlan tulajdonosának, és az ingatlan-nyilvántartásba bejegyezett vagyonkezelői, földhasználati, haszonélvezeti, használati, teher jog jogosultjának a fakitermelésre vonatkozó hozzájáruló nyilatkozatát.
Ha az erdészeti hatóság a fakitermelést nem tiltja meg, nem korlátozza, vagy nem köti feltételhez, a bejelentés egy példányát tudomásul vételi záradékkal ellátva visszaküldi a bejelentő részére. Az erdészeti hatóság engedélyét vagy záradékolt határozatát a fakitermelés során az engedélyezett köteles magánál tartani, és az ellenőrző személy vagy szervek részére köteles bemutatni.

A belterületen lévő földrészleten található fásításból történő fakitermelést a helyi önkormányzat jegyzője engedélyezi.

Kérem a fentiek alkalmazását, és szíves tudomásul vételét.

Levelek, 2010. január 14.

Terbócs Lászlóné
jegyző

Hírek

Aktuális hírek