A vendégkönyv korábbi bejegyzései

Nyomtatóbarát változat

K. Zoltán!

k, 2012/08/07 - 07:44

Kedves D.K.! Ön kb. annyit ért a horgászathoz, mint tyúk az ábc-hez. Olyanba szóljon bele, amivel tisztában van és belelát kicsit a számokba. Jó helyezkedésért felesleges, más ebből nem jön le.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Egy másik Laci!

h, 2012/08/06 - 22:43

A Leveleki-tó tulajdonosa valóban a Magyar Állam, kezelője a FETIVIZIG. Az a FETIVIZIG, amely csak a megyében több, mint 200 közmunkást foglalkoztat, közülük vagy 30-at Leveleken. Vajon hol dolgoznak ezek az emberek, hogy nem érnek rá karbantartani a Leveleki-tó környékét? Az Apagyi-tó tulajdonosa az Apagyi Önkormányzat. Saját jól felfogott érdeke, hogy saját tulajdonát rendben tartsa. A Leveleki Önkormányzat közmunkása a leveleki tulajdont tartsa rendben, ne a másokét, főleg ha az magántulajdon. Mint láttuk azt korábban.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Laci Levelekről!

h, 2012/08/06 - 21:27

Szíves elnézést kérek mindenkitől a nyelvtani helytelenségem miatt, mert ugye ez a lényege a mondanivalómnak!(l-L) Hogy többet fejlődött volna a település 22 hónap alatt, nem hinném. A camping, kerékpárút, strand...stb még az előző ciklus nyertes pályázata, tehát más tollával ékeskedni...inkább ne is beszéljünk róla, akkor ki is tette szebbé a környezetet? Nem hinném, hogy én járnék csukott szemmel, csak meg kell kérdezni a lakosokat 10-ből 9 ember osztja a véleményem...kis kutatás. A kerékpár útról annyit, hogy szép és tényleg szuper dolog a közlekedésben, csak a minőségével van némi gond, mi lesz vele egy hideg tél után, ha máris repedezik mindenütt. Félreértés ne essék Én nem vagyok horgász, sosem voltam, de ha a tavon végig jár bárki kerékpárral, hát enyhén szólva is tűrhetetlen az állapot, nézzünk csak át Apagyra. Lehet a tulajdonos a magyar állam, de melyik önkormányzat területén található. Tisztelt D.K.! Egyértelmű mindenki számára merre húz a felfogása, vagy talán az érdeke, de jó szorosan.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

D.K.

h, 2012/08/06 - 10:36

Kedves Levelek, Kedves Laci Levelekről, Elégedetlen Horgászok! Én is Leveleken élek, bár nem 40 éve, de mégis megtanultam már helyesen leírni e község nevét...Aki ilyen alapvető dologgal nincs tisztában, annak az üzenete mennyire lehet hiteles?! Sajnálatos, amit itt egyes emberek művelnek horgász név alatt! Észrevehető, hogy azoknak van problémájuk akik halásznak, csak olykor már túlzásba esnek! Kivan pár ember akadva, hogy nem lehet fogni semmit a tóból, miközben láthattuk, hogy lehet itt mit fogni: http://users.atw.hu/leveleki-to/ Lehet, hogy nincs meg a kellő türelem?! Bárki írhat ide, lehet az zöldséges, vállalkozó...vagy épp horgász, de bárki aki Leveleken lakik vagy csak átmegy ezen a községen láthatja, hogy beindult valami változás 22 hónappal ezelőtt! Azok a dolgok melyek az utóbbi időben épültek azokban már nem csak gyönyörködni lehet, hanem használni is, hasznosak. Nagyban változott a falu összképe! Ezek nemcsak egyes emberek igényeit elégítik ki, hanem a falu érdekeit szolgálják...bár lehet, hogy éppen Egyeseknek ez nem tetszik. 2 év alatt többet változott, javult(!) a falu mint előtte 2-3 periódus alatt. Így tovább Polgármester úr!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

admin

v, 2012/08/05 - 19:18

És még egy megjegyzés... Én felvállalom a teljes nevemet, amikor írok ide... Borsodi László polgármester

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

admin

v, 2012/08/05 - 19:15

Kedves Horgászok! Kedves "Zoltán" és "Egy elégedetlen horgász a sok közül"! Sajnos újabb információkkal ebben a kérdésben nem tudok szolgálni, mint azokkal, amiket 2012. június 2-án már közöltem. Engedelmükkel ezért az akkori bejegyzésemet alább bemásolom. Talán két jelentősebb változás van: 1. A kintlévőségeink - köszönhetően a társulásoknak - időközben 25 millió forintra nőttek. De ezt elolvashatják az ezt megelőző "Laci levelekről"-nek szóló válaszomban is. 2. A korábbi 1,7 millió forintos tartozást már rendeztük, most már csak az utolsó telepítés árával tartozunk (kb. 1 millió forint). Borsodi László polgármester És az idézet: "admin szo, 2012/06/02 - 11:41 Kedves Horgászok! Köszönöm a megszólítást, mivel lehetőséget adnak arra, hogy tájékoztassam Önöket és a település lakosságát is ezekről a kérdésekről. 1. Az önkormányzat idei költségvetését, ahogy a tavalyit is, jelentős (40 millió forintos) hiánnyal fogadta el. Tovább rontja a helyzetet, hogy nagy összegű (kb. 20 millió forint) kintlevőségeink is vannak, elsősorban a különböző társulásokban résztvevő önkormányzatoknál. 2. Ugyanakkor az önkormányzat jelentős számlatartozást görget maga előtt (kb. 6 millió forint). Minden héten küzdünk a közszolgáltató cégekkel, akik felszólító levelekkel bombáznak bennünket, a szolgáltatások kikapcsolásával fenyegetve. 3. A fentiekből látszik, hogy gazdálkodásunk takarékos és jó, hiszen a bevételeink jóval meghaladnák a kiadásainkat, ugyanakkor az önkormányzat pénztárában alig-alig van pénz. 4. Ebben a helyzetben természetes, hogy elsősorban a bérek és segélyek, valamint a közüzemi számlák kifizetését tartjuk a legfontosabbnak és minden más háttérbe szorul. 5. Joggal tehetnék fel a kérdést, hogy tavaly mégis hogyan tudtuk a telepítéseket megoldani? Erre az a megállapodás adott lehetőséget, amelyet a Szabolcs Halászati Kft-vel kötöttünk és amely ellen a horgászegyesület oly intenzív harcot folytatott elérve annak felmondását. Ebben az együttműködési megállapodásban a Kft vállalta a kötelező haltelepítéseket és csak év végén kellett ezek árát az önkormányzatnak kiegyenlíteni. A jelenlegi helyzet az, hogy az önkormányzat elfogadta a horgászegyesület követeléseit, de pénzünk nincs a telepítések finanszírozására. Az idei évi telepítések árával (1,7 millió forint) jelenleg is tartozunk. Csak a jó kapcsolatnak köszönhető, hogy ezekre a telepítésekre is volt lehetőség. 6. Ugyanakkor a tavalyihoz képest jelentős forgalom csökkenés tapasztalható az év eddig eltelt időszakában. Tavaly ilyenkor már jóval több területi engedélyt és napi jegyet adtunk el. Tudom erre az a válasz, hogy telepíteni kellene... De tessenek újra elolvasni a fentebb leírtakat! 7. Összefoglalva: a tavalyi nagy felbuzdulás a horgász egyesület részéről lehet, hogy csatanyerés volt, ugyanakkor a háborút mind az egyesület, mind az önkormányzat elveszteni látszik. A horgászoknak kevesebb a hal, az önkormányzatnak kevesebb a bevétel... Higgyék el én sajnálom a legjobban! Borsodi László polgármester"

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Egy elégedetlen horgász a sok közül

v, 2012/08/05 - 19:03

Az igen magas jegy árak ellenére sem érkezik hal a tóba! Országosan is magasak a jegy árai a tározóra. -Mikor lessz telepítés??? -Talán a szezon végére??? Hetek óta semmit nem tudunk fogni és nem azért mert nem tudunk pecázni!!! Eggyet értek az előző hozzá szólókkal! Ez az év vérlázító viselkedés a kezelőtöl!!!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

admin

v, 2012/08/05 - 18:23

Kedves "Laci levelekről" (kis l-lel)! 1. Valóban egy olyan időszakban lettem polgármester, ami gazdaságilag nem kedvező. 2. Sajnos a mostani helyzetet - amikor is kevesebbet lehet osztogatni (mert míg az állami normatíva évek óta nem változott, addig az infláció jelentősen nőtt) - a régebbi vezetésnek (is) köszönhetjük. A 2007-ben és előtte létrehozott társulások (szociális, közoktatási, körjegyzőség Besenyőddel) idén eddig kb. 25 millió forint veszteséget termelt Leveleknek. 3. Az "aranybánya" Leveleki-tó tavalyi turisztikai bruttó bevétele kb. 12 millió forint volt (a korábbi években sem volt ennél több). Idén - köszönhetően a száraz, meleg időjárásnak, a jól átgondolt turisztikai programoknak és fejlesztéseknek - meg fogja haladni ezt. Remélem, hogy a következő években tovább tudjuk fejleszteni a Leveleki-tó körüli turizmust és akkor még ennél is nagyobbak lehetnek a bevételek. 4. A fenti adatokból is látszik, hogy valóban sokat segít a tónál keletkezett bevétel, de messze nem oldja meg gondjainkat... 5. Munkahelyteremtés: tavaly több, mint 100, idén több, mint 90 munkanélküli közfoglalkoztatását szervezzük Leveleken. Mindent megteszek azért, hogy ez a szám tovább nőhessen. Sajnos egyre többen vannak azok, akik a 47 ezer forintos bérért is jönnének az önkormányzathoz dolgozni, mert máshol nem kapnak munkát. Leveleki vállalkozók is jelentős számban foglalkoztatnak munkavállalókat. Bár néha elgondolkozok azon, hogy miért éri meg néhányuknak levelekiek helyett más településen élőket, esetleg külföldieket foglalkoztatni. 6. Horgászat: az elmúlt 10 évre visszamenőleg a 2011-es év volt az első, amikor a horgászat legálisan, törvényesen nyereséget termelt az önkormányzatnak. Ez talán sokat elmond... (ha elolvassa a korábbi bejegyzéseimet, akkor további információkat is kaphat e témában). 7. Valóban jelentős fejlesztések zajlottak a településen az elmúlt két évben. Utolsó pillanatban használtuk fel azokat a forrásokat, amelyeket korábban Levelek rendelkezésére bocsátottak. Átalakítottuk, megváltoztattuk a falu képét. Szerintem - és mások által is - előnyére. Kedves "Laci levelekről" (kis l-lel)! Nagyon örülök, hogy itt a honlapunkon keresztül lehetőséget adott arra, hogy lényeges kérdésekről adhassak információkat. Nagyon sajnálom, hogy nem merte felvállalni a teljes nevét. Gondolom, még a régi reflexek miatt, amikor is tartani kellett a megtorlástól. Higgye el, most nem azt a világot éljük. Legalább is Leveleken. Ha úgy gondolja, nagyon szívesen látom a dolgozószobámban egy beszélgetésre. Borsodi László polgármester

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Laci levelekről!

v, 2012/08/05 - 16:47

Majdnem levelek központjában élek már 40 éve. Jóval alacsonyabb az életszínvonal, mint évekkel ezelőtt. Persze betudható a gazdasági válságnak is, de régebben is nehéz volt a helyzet, mégis valahogy jobban megoldották a vezetők a dolgokat. Történtek felújítások, építkezések ezt azért be kell látni camping, strand, szennyvíz, kerékpárút stb. Munkalehetőség (a közmunkán kívül) egyenlő a nullával. Én nem vagyok horgász, de az ismerősöktől hallom a sok panaszt, ahogy 2 év alatt lefelé esett a színvonal a horgászatban, csak egy a kérdés ezt régebben csak jobban megoldották, mert nem volt ennyi zúgolódás. Arról, hogy a környéken Leveleknek van a legjobb gazdálkodása, annak köszönhető, hogy hála istennek van egy csodálatos tavunk, ÉS EZT NEM SZABAD ELFELEJTENI (pontosan egy "aranybánya" millió lehetőséggel: strand, camping, bulik, horgászat stb...). élni kell vele, nem lepusztítani, nélküle csak adóssághalmozás lenne, mint a többi településen.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Zoltán

v, 2012/08/05 - 16:36

Tisztelt Polgármester Úr! Mikor lesz telepítés a tározóba? A horgászszezon második felében vagyunk és 30 mázsa került a tóba. Még 50 mázsával elvan maradva. Év végéig ígyis-úgyis bele kell kerüljön még ez a mennyiség!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

id. Borsodi László

sze, 2012/08/01 - 22:06

Egy "leveleki lakos" bátor véleményét nem volt bátor névvel vállalni. Ennyit ér véleményének hitelessége. id. Borsodi László nyugdíjas iskolaigazgató már 48 éve leveleki lakos

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

admin

sze, 2012/08/01 - 17:35

Tisztelt "leveleki lakos"! 1. Ön vagy nem jár a településen, vagy csukott szemmel teszi azt. 2. Az "ország legszebb tava" nem a Leveleki Önkormányzaté, hanem a Magyar Államé. 3. Levelek nagyközség gazdálkodása a környező települések egyik legjobbja. 4. Igyekszünk nem levágni az "aranytojást tojó tyúkot", mert hosszú távra tervezünk - nem 4 évre. Borsodi László polgármester

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

egy leveleki lakos

sze, 2012/08/01 - 15:14

30 éve nem volt példa ilyen rossz vezetésre Leveleken. Elhanyagolva minden a falu, a strand és a tóról nem is beszélve, szinte bűn amit az ország egyik legszebb tavával művelnek. Egy baj van a polgármesterekkel, hogy csak 4 évre terveznek, jah és fogalmuk sincs mi a titka egy "jól működő" vállalkozásnak, mert ugye az önkormányzat egy nagy vállalkozás, csak tudni kellene irányítani. Csak így tovább, a leépülésben, legyen ember a talpán, aki ezt helyre hozza majd a jövőben.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Hajósi Árpád

cs, 2012/06/28 - 11:59

Tényleg gyönyörű szép halak! Gratula a fogáshoz! Az lenne a kérdésem, hogy éjszaka lehet napijeggyel horgászni? Messzebbről mennénk a barátokkal. A halőrnél már nem lehet napijegyet beszerezni, csak a presszóban? Illetve, hogy volt telepítés mostanában?

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Ungvári Zoltán

sze, 2012/06/27 - 21:58

Üdv Mindenkinek! Gratulálok, szép fogások. A barátaimmal évek óta járunk 8-10 alkalommal a tározóra. Mivel idén csak 2-szer voltunk, nem tudunk semmi infót. Érdeklődnék, hogy volt mostanában telepítés? Vagy esetleg lesz? Harcsafogás mennyire eredményes? Szeretnénk a közeljövőben ellátogatni a tóra. Köszönöm előre is a választ.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Gyula Szabolcs

sze, 2012/06/27 - 11:25 | Email | Webhely

2012. június 26. Újabb két szép pontyot fogtak a tározóban! Egy 11 kilós nyurgapontyot és egy 14,5 kg-os tükörpontyot. képek: http://users.atw.hu/leveleki-to/adatok/uj%20fogas.html

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Egy elégedetlen horgász a sok közül

h, 2012/06/18 - 11:40

Az iménti üzenetet a tó haszon gazdálkodójának szánnám a figyelmébe!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Egy elégedetlen horgász a sok közül

h, 2012/06/18 - 11:33

A vezetőség figyelmébe ajánlanám !!! Így is lehet üzemeltetni egy (intenzív vizet) http://palotasito.com/ http://palotasito.com/?page_id=177 itt ennyit telepítenek: Folyamatosan, egész évben. 2007-ben 425 mázsa két- háromnyaras ponty került a vízbe, s ezen kívül még 70 db 5-12 kg körüli ponty is új hazára lelt Palotáson. Egynyaras süllo 10 mázsa, valamint 25 ezer előnevelt süllőivadék. Csuka 2-8 kilóig 5 mázsa. árak:Napijegy: o felnott 6-18 óráig: 2800 Ft o ifjúsági 6-18 óráig: 1400 Ft o éjszakai napijegy: 2800 Ft következő követhető példa: http://www.hatvanihe.hu/ telepítés itt: 30 év gondos munkájának köszönhetően mindkét tóban komoly halállomány él. A tavakban évente öt alkalommal, összesen 300q két- háromnyaras ponty, 10q ragadozót (süllő, csuka, harcsa) és jelentős mennyiségű ivadék kerül telepítésre. A tavakban lévő halfajok: ponty, amúr, busa, csuka, süllő, harcsa, sügér, dévér keszeg, karika keszeg, compó, kárász és bodorka él. TEHÁT Mélyen tisztelt vezetés!!! Ezt így is Lehetne csinálni!! 70-130 hektárból mit is hoznak ki. Nekünk 204 hektárunk van rá! Ideje lenne cselekedni és JÓÓÓ Úton járni!!!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

admin

v, 2012/06/17 - 10:41

2012. június 17. vasárnap STRAND - A tó vízének hőmérséklete: 26 C fok Várjuk Önöket szeretettel!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Ruboczki zsolt

v, 2012/06/17 - 09:50 | Email

Egy észrevételem lenne.Sehol nem találom a tó vízének a hőfokát.Messzebbről járunk önökhöz,nem mennénk potyán.Köszönöm!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Gyula Szabolcs

k, 2012/06/12 - 20:31 | Email | Webhely

Ebben azért lehet gyönyörködni! http://www.pecamania.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1623&I... még több fogás a www.leveleki-to.atw.hu oldalon a tározó weboldalán.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Jónás István

szo, 2012/06/09 - 11:45

Tisztelt Leveleki Lakos!!! Amíg az én 2800Ft os napi jegyemből, és a tagog 75.000Ft os engedéjéből ,Falunapon tömi a fejét. El kellene gondolkodni ,hogy ez a legelső bevétele az önkormányzatnak tavasszal. És nem ilyen horgász ellenesnek lenni, hisz évek óta az ő pénzükböl tömöd a fejed a rendezvényeken. Míg ők nem a te pénzedől kérnék a normális víz kezelést.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

sze, 2012/06/06 - 17:25 | Email

Tisztelt Kőzmunkás. Nyugodjon meg.Nem akarunk a Leveleki emberek dolgaiba beavatkozni Mi csak tisztességesen horgászni szeretnénk, ahogy tettűk ezt tőbb mint harminc éve.Senkinek nem akarjuk a megélhetőségét korlátozni.Őrőlűk annak,hogy az úly kőzmunka program őnnek biztos megélhetést nyújt.Őrűlők annak,hogy elégedett, munkahelye nem lehet egy tulhajtós hely ,hisz napkőzben, munkaidőben is van ideje számitógépezni.Gondolom leteszi a lapátott elballag a szomszédhoz, jólszerkesztett mondanivalóját leadja, majd visszabalag munkahelyére és végzi dolgát tovább. Sajnálom, de a mai délutnon sokszor eszembejutott a kisfűrkész.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

sze, 2012/06/06 - 17:04 | Email

Tisztelt Leveleki lakos-szerkesztő úr-. Ismételten nem tudok szó nélkűl elmenni bejegyzése mellett.Ahogy a horgász beirására reagálaz nem más mint egy primitiv főrmedvény.Őrőlni kéne annak, hogy vannak akik ennyi pénzt hajlandók áldozni hobbijukra.Ebből egy tudatosan gazdálkodó falúnak, nem kevés hasznot kellene húznia, mint ahogy az ország számos horgászhelyén ez természetes dolog. Jól jár az űzemeltető is és a horgász is. Sulyos rővidlátásról árulkodik ez a nézet, mármint az ha nem tetszik-menjenek.Mit szólnának ahhoz,ha a mostani hozzálásuk esetleg másut is érvényesűlne.pl:a strandon, a campingban, a szőrf pályán és igy tovább-a látogatók gondolnának eggyet és tovább állnának.Mi horgászok nem bántjuk a leveleki embereket tiszteljűk, becsűljűk őket, annálfogva is, hogy nagyon sok horgász éppen leveleki lakos. Mikula János

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

sze, 2012/06/06 - 16:34 | Email

Tisztelt-egy leveleki lakos-. Lehet,hogy pontos megnevezést adott magáról, elképzelhető, hogy Őn csak egy az egyben.Ha őn olyan bátor ember, hogy véleményt mond, miért nem meri leirni saját becses nevét.Miért bujik az ismeretlenség homályába.A helyesirásom az én gondom, de annyira nem rossz úgylátom, hogy ne értene, vagy legalább is félre ne éretene. Ha figyelmesen elolvasta volna korábbi, nem régi nyilatkozatomat megértette volna , hogy nekem Levelekkel és a Leveleki emberekkel semmi bajom nincs.Ennek ismeretében ez a súgalt mű az őn részéről megsem szűletett volna. Hivatkozik a Polgármester Úr kijelentésére. No látja én is erre hivatkozok, csak egy másikra a legutóbbi horgászkőzgyűlésén tett kijelentésére- Olyan űtemű lesz a halasitás, ahogy a horgászok fizetik az engedélyek árát. Ennek ellentmondanak a tények, a valóság.Soha senki nem mondta, hogy a falúban bárki is hátrányt szenvedjen a horgászás miatt, de igen is a horgászok elvárják a befizetésűk útán járó jussukat.Sajnos rossindulatú hangulat keltés folyik a horgászok ellen.A horgászatott, a horgászokat rosszindúlatuan itéli meg, azért, hogy horgászhassanak a horgászok busásan megfizetnek.Mivel a tóra szinte az egész megyéből járnak horgászni a tó sorsa nemcsak Levelek belűgye. Tistelt Anonimús ezzel zárom soraim ,remélem helyesirási hibáimat kiheverte Tisztelettel Mikula János

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Közmunkás

sze, 2012/06/06 - 14:03

Uraim Nekem még internetem sincs,így néha a szomszédom gépén tudom követni az itteni eseményeket.Mint helyi az előttem szólókhoz csatlakoznék és kibővíteném pár mondattal.Én is itt lakom Leveleken és nem gondolom hogy a Polgármester úr csak hivatkozik a nehéz helyzetre és igenis felelősségteljesen látja el a munkáját.Ő bebizonyította eddig hogy nem hiába szavaztunk rá.Miért bántják folyamatosan?Lehet hogy önöknek nem is a hallal van problémájuk. Régóta csak alkalmi munkáim voltak amiből nehezen él meg a család.Itt viszont benne vagyok a közmunka programban és érzem hogy kellek valahová,ahol megbecsülik a településért tett munkámat.Eddig bármivel fordultunk hozzá segített a bajban.Mi azt érezzük hogy tetteivel minket képvisel és hogy ő is közülünk való.Sokat emlegetik a régi szép időket csak kinek voltak azok régen szép idők. Mi a munka másik végét fogjuk meg.Szépítjük és építjük a falut a parton,utcákon,épületeken hogy önök is jól érezzék magukat.Kérem ne támadják inkább segítsék kb.3000 ember itteni megélhetését. Mi nem vagyunk elégedetlenek és kérem önöket is megértésre,türelemre. Közmunkás

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Egy leveleki lakos

sze, 2012/06/06 - 10:27

Kedves "horgász..." Nem kötelező horgászni, ugye? Igen! A horgászáshoz türelem kell, állítólag maga horgász, mégis elég türelmetlennek tűnik! Hogyha nem tetszik Önnen a leveleki tó és az általa nyújtott lehetőségek akkor menjen máshova! Ilyen egyszerű! És akkor nem kell ennyi pénzt befizetni! Rohadtul idegesítő, hogy egyes emberek nem gondolkodnak csak kritizálnak! Így sosem lehet egyről a kettőre jutni! Ha ennyi pénzt kitudnak fizetni azért, hogy egy ilyen unalmas hobbit műveljenek, akkor már nem kellene sokkal többet, hogy máshova menjenek és hagyják hogy az itt élők végezhessék a dolgukat!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

horgász...

sze, 2012/06/06 - 10:02

Van igazságalapja annak is, hogy persze fontosabbak az óvodák, bérek, intézmények, ezzel semmi probléma. Ez az önkormányzat dolga feladata megoldani és nem a horgászoké, akik több 100 ezer illetve több millió forintot hagytak ott már. Csak a fele összegből illendő lett volna/lenne halat telepíteni. (hozzáteszem a haszonbérlő kötelezettsége a telepítés, tehát nem akarat kérdése: KÖTELEZŐ A SZERZŐDÉS ALAPJÁN). Ugyanakkor csak egy kis gondolkodással 20 mázsa hal kb. 1,5 millió Ft, ez a befektetés némi reklámmal (ami kb, 10 ezer forint), pillanatok alatt visszatermeli az árát. Az, hogy páran szabadidejükben horgászni akarnak: azért igen kemény pénzt kell fizetni, a megyében nem hiszem, hogy sok olyan víz van, ami ennél drágább (75000 Ft - /egy havi fizetés/). Ennyi pénzért legyen már némi felszólalási jogunk, és hozzáteszem az ellen, ami amúgy is kötelező. ("80 mázsa hal/év"). Érdekes az előző polgármesteri ciklusban nem voltak ilyen problémák, jó tudom gazdasági helyzet, de pont ezért emelkedtek meg drasztikusan az engedély árak. Akkor 20 éven keresztül éves szinten csak 2-szer telepítettek, de 40-40 mázsát...a mostani helyzet nevetséges. Jóformán 20 db horgász pénzét forgatták vissza... és így van panasz, hogy tavalyhoz képest elmaradnak a várt bevételek.--> Mi is lehet az oka? nem is a rossz stratégia, hanem, hogy nem jönnek a horgászok, mert nem látják, hallják, hogy érdemes lenne. Aki unja a fórumozást, nem kell olvasni...egyszerű Horgászok az a javaslatom: ez csak egy fórum, vannak ettől olvasottabb média oldalak, újságok, oda is lehet, kell is írni...ameddig nincs változás...

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Aki már unja a fórumozást........

k, 2012/06/05 - 23:15

Kb. egy hónapig boldogan "olvastam", hogy "nem olvasok" semmi sületlenséget a leveleki levelezésben. Itt már mindenki ért a focihoz, a horgászathoz, egymás piszkálásához .......... akár igazságtalanul és alaptalanul is bántják, gyanúsítgatják egymást oly sokan. Levelek most abból főz, amiből tud, amit örökölt. Vagy ha úgy tetszik: most más szelek fújnak. (akinek van füle a hallásra hallja meg) Mégis kibicek mondják meg a tutit Leveleken, Levelekről úgy, hogy csak mesélgetnek, mert konkrétumokat egyikőjük sem tud. Az igyekezetet és a jót miért nem látták, látják meg sokan, soha?! Nem kell ítélkezni, mert megtalálnak ítéltetni....! Másként fogalmazva: először seperjen mindenki a saját háza-táján! Harangodtól, Oroson át Tyukodig rajtunk röhög a fél megye...... Tisztelt admin! Szólásszabadság ide, vagy oda, kérem szűrje meg a megjelenő tartalmakat. Úgy tűnik névvel vagy név nélkül, de már sokakat bosszant a sok buta és ízléstelen beírogatás, intrika! Ja, és semmi választ nem várok és nem is kérek erre a néhány gondolatomra, csak némi cenzúrát az admintól. Bár gondolom nem csak annyi dolga van, hogy a mások írásait olvasgassa nap, mint nap......

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Egy leveleki lakos

k, 2012/06/05 - 19:50

Tisztelt Mikula János! Elolvastam minden bejegyzését amit az utóbbi időben írt a Vendégkönyvbe. Először is mivel nem leveleki lakos, ezért nem kellene beleszólnia a falu életébe, mert semmi köze hozzá! Másrészt a helyesírásával súlyos gondok vannak, tehát előbb tanuljon meg írni, mert így az emberek nem fognak sokat adni a véleményére! Ráadásul önnek egy pozitív észrevétele sem volt, csak csupa negatív, pedig rengeteg szép dolog történik a község életében! Tisztelt Horgászok! A Polgármester Úr érthetően leírta, hogy miért nincs annyi hal a tóban amennyit szeretnének / elvárnának! Véleményem szerint sokkal fontosabb, hogy az iskola, óvoda, egyéb intézmények működhessenek; hogy a dolgozók megkapják a bérüket, mint, hogy néhány ember hobbijának eleget tegyenek! Gondolkodjanak csak el: Családok éhezzenek azért, mert Önök szabadidejükben horgászni akarnak. Mérlegelni kell! Üdvözlettel: Egy leveleki lakos

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mudri Imre

k, 2012/06/05 - 11:52 | Email | Webhely

Tisztelt Mikula Úr! Rendben!Köszönöm Önnek a pontosítást! Üdvözlettel: Mudri Imre

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

h, 2012/06/04 - 18:45 | Email

Tisztelt Mudri Úr. Sajnálom, hogy félre értett.Nem állt szándékom Őnt és az ifjusági egyesűletett megsérteni, munkájukat lebecsűlni. Nekem a Leveleki emberekkel semmi bajom.Ami nem tetszik az a falu illetékeseinek a horgászattal kapcsolatosan hozott dőntései. Amennyiben Őnt és az ifjusági egyesűletett megsértettem akkor azért szives elnézését kérem. Maradok tisztelettel Mikula János

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mudri Imre

h, 2012/06/04 - 09:17 | Email | Webhely

Tisztelt Mikula Úr! Következő mondatára reagálnék: "Hosszu idő ótasok eseményt kővettem nyomon- űnnepségek, fogadások,rendezvények, ezeknek van egy kőzős tulajdonságuk-a végin mindég terűlj asztalkám van.Vagy olvasom- megérkezett a várva várt japán zongora .Nem akarom az ide sorolható dolgokat tovább bogozni". A Leveleki Ifjúságért Egyesület elnökeként elhatárolódom kijelentésétől, hiszen az ifjúsági egyesület sikere, az csakis a saját munkánk eredménye. Mármint a civil szervezetünk munkájának eredménye. A rendezvényeket megszervezzük, zongorát vásároltunk, de ezt nem az önkormányzat költségvetéséből tettük. Miért is vásárolna halat az ifjúsági egyesület? Civil szervezet vezetőjeként kijelentem, hogy az ifjúsági munkát vállaltuk alapító okiratunkban, ezért a jövőben is ezért fogunk dolgozni. Sikeresen. Hasonló sikereket kívánok a horgász egyesületnek, remélem Önök is tudnak forrásokat lehívni, programokat megvalósítani. Információ: levelekiifjusag.hu Üdvözlettel: Mudri Imre ifjúsági egyesület vezetője

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

v, 2012/06/03 - 18:59 | Email

Tisztelt Barát Attila. Hogy Őn kinek a barátja nem kell hozzá nagy ész, hogy kitalákjuk. Sőprőgessen csak nyugodtan azon a portán amelytől a feladatott kapta.Hogy látogassunk el más vizekre is,-azt teszem eész tavasszal.Őrőmmel mondhatom el magának,hog pl. TOKAJBAN nem egy és nem két darab tőbbkilós halat fogtunk.De ha azt mondom magának, hogy nemrég tértem haza a TISZÁRÓL 9kg halat hoztunk haza, kőrúlbelűl ennyít visszaengedtűnk tilalmi korlátozások míat.Erről ennyít.Egyébként kiváncsi vagyok mivel foglalkozik, lehet,hogy halfelderítő.Tudja kedves Attila én olyan régóta horgászom Leveleken, hogy lehet , hogy LEVELEKI GÓLYA ŐNT MÉG lesem tette a házuk kéményén, igy hát kérem engem ne nézzen hűlyének.Még egy gondolat, hogy kevesen horgásznak, nos atavasz folyamán sok helyre csak előzetes helyfoglalás után lehetett bejutni.Nagykálló pámer tó- volt olyan nap, hogy egyedűl 18 pontyot fogtam, nem sneci méretűt.Attila hajtsa le a fejét és gondolkodjon.Hogy őn nem lát tovább az orra hegyétől azt abból is megállapítom, hogy ahogy arra utal,hogy az őnkormányzati rendezvénykre reagál-mindennek a helyzet aktualitása, sulya folytán meglehet és meg is kell adni a súlyát, de ez nem jelenti azt amikor az őnkormányzat ilyen sulyos helyzetben van Lúkulusi lakomát kell rendezni. Lehet, hogy a falu is jobban járna, haq pl aszemétszállitási dijat rendeznék.Attila szó csak akkor fogja érni a ház elejét, ha pl. az előbb említett szemét dijat nem fizetik ki.Egyébbként biztos van egy néhány kiválasztott akik elégedetten dőrzsőlik a hasukat üpl. azok akik a rendezvényeken jól laktak.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

horgász...

v, 2012/06/03 - 16:04

Csatlakozom Jónás István Úrhoz. A hülyeség már fáj, ilyen hozzá nem értő emberek kezelik a vizet. (megjegyzem inkább a napijegy "normális" kitöltésével kellene foglalkozni, nem úgy, hogy odadja és a horgász tölti ki magának, meg ismerősnek NO dátum stb...erről ennyit. Ha önöknél üres a polc, akkor tud bevételt produkálni? Ha egy teli kalapból csak kifelé veszel pénzt egy idő után kiürül, a tó is ilyen, ha csak kopik a hal és nincs utánpótlás előbb - utóbb üres lesz. A számadatok meg nem találgatások uram hanem a valóság, saját szem és némi észjárás, nem kell hozzá egyetem. Milyen 4-5 elégedetlen horgász, csak a tavon legalább 100-an elégedetlenek (tagok) és megye szerte meg több száz horgász. Én az egész megyében eléggé ismeretes vagyok és ismer a horgásztársadalom nagy része, higgye el nem a nagy részük profi horgász és nem valami "koca", ahogy írja. Persze az is jogos, hogy vannak más kiadásai az Önkormányzatnak és ennél sokkal fontosabbak is, de mi nem azt kérjük, hogy minden befolyt összeget telepítésre szánjanak, ha csak a felét visszafektetnék (jut is marad is elv), aztán úgyis megtérül a kiadás, mert szívesen jönnek a horgászok ha tudják vannak telepítések és akkor ugye fogy a jegy.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Jónás István

v, 2012/06/03 - 11:37

Tisztelt Baráth Attila!!! Akkora hülyeséget ír ,hogy az már füstöl!!! -Ember menjen ki a vízpartra, és ne hazudozzon mert a horgász közösség nem ezen a véleményen van!!! -Második tény, a víztározó intenzív víznek van nyilvánítva. Amennyiben egy vízterület ezt a a megnevezést viseli akkor ott telepíteni kellene!!! -Harmadik, a közelben lévő intenzív vizeken hétvégente helyet alig lehet találni. Csak tekintsen át Pl az apagyi vízre. Sosem látott nézettségnek örvendenek az ilyen normálisan gondozott vizek!!! Csak véletlenül leveleken van ilyen helyzet! Sok más vízen például előre is nehéz bejelentkezni,nemhogy kevesen vannak. -Ja és 10-20 hektárból tudnak évi 15-30 millió ft bevételt . Nem közel 200 hektárból!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Baráth Attila

szo, 2012/06/02 - 20:58 | Email

Tisztelt Mikola János és horgász Meglepődve olvasom észrevételeit a horgászattal és az önkormányzattal kapcsolatban.Kíváncsi lennék honnan szedi az adatokat hogy mennyi horgász jegy és területi engedély lett eladva mert szerintem csak saccolja...A horgászok fogási eredményeivel kapcsolatban szeretném megjegyezni hogy saját tapasztalatom szerint nem ilyen kritikus a helyzet mint ahogy itt 1-2 ember vázolja. Én munkámból kifolyólag sok horgásszal találkozom,de szinte mindenki csak pozitív tapasztalatokról számol be.Naponta találkozom lelkes sikeres horgászokkal akik rendszeresen visszatérnek és sikeresen távoznak.Magam részéről sajnálom azokat a horgászokat akik siker nélkül távoznak, de nem biztos hogy a sikertelen fogásban az önkormányzat a "ludas",mivel a sikerhez a horgász tudása is szükséges...Véleményem szerint az önkormányzat lehetőségeihez mérten mindent megtesz a leveleki tó fejlődéséért. A jelenlegi gazdasági helyzetben nem csak itt, de sehol nem várhatunk csodát, szerintem nem csak leveleken de mindenhol kevesebb horgász található ,amivel arányosan kevesebb a telepítés is. Javaslom érdeklődjenek utána a környező vizeken is ... Az önkormányzat rendezvényeivel kapcsolatban megjegyezném , hogy azt Ön sem gondolja komolyan, hogy elmaradjon egy ünnepség vagy fogadás abból az okból kifolyólag ,hogy 4-5 elégedetlen horgász miatt szó érje a ház elejét. Javaslom látogassanak meg egyéb vizeket is és meglátják ott mennyivel nagyobbak a lehetőségek?!!! Tiszt:Baráth Attila

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

szo, 2012/06/02 - 18:06 | Email

Érdekes dolog ez a pénznélkűliségre való hivatkozás, elgondolkodtató.Szoktam nézegetni a honlapot szinte minden nap.Hosszu idő ótasok eseményt kővettem nyomon- űnnepségek, fogadások,rendezvények, ezeknek van egy kőzős tulajdonságuk-a végin mindég terűlj asztalkám van.Vagy olvasom- megérkezett a várva várt japán zongora .Nem akarom az ide sorolható dolgokat tovább bogozni.Nyilvánvaló, hogy ezek nem kevésbe kerűlnek.Vajon ,ha az ilyen és hasonlódolgora elkőltőtt ősszegeket a kőltségvetés karbantartására fordítanák a falu nem e járna jobban.-,

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

horgász...

szo, 2012/06/02 - 15:53

Tisztelt Admin! 1. akkor miből volt pénz süllőre, mert az sincs ingyen... 2. az idei bevétel közel meghaladja a tavalyi bevétel 70 %-át és a horgászszezon felénél sem járunk, jóformán 2 hónap telt el. Nem azt kérjük, hogy telepítsen horribilis mennyiséget, hanem havi szinten 10 mázsát (ponty, kárász) és, ha a teljes horgászidőszakot nézzük (kb. 8 hónap), akkor az évi 80 mázsa hal lenne. Befektetés nélkül, nem is lehet bevételt várni...az eddigi bevétel felét kellett volna telepítésre szánni és senki nem panaszkodna. 3. Összefoglalva: a haszonbérlő köteles éves szinten (bevételtől függetlenül) 80 mázsa hal telepítésére, ha ezt nem teljesíti, akkor jogilag támadható...kötelezhető a mennyiség beletelepítésére, ez benne van a szerződésében. A Kft-nek meg semmi köze sincs a tóhoz, és jogilag tavaly sem volt, kicsit utána járva ez is jogilag támadható. Ugyanakkor ez a horgászellenes nézet nagyon felháborító a Polgármester Úr részéről, hiszen a hivatal első jelentősebb bevétele, mindig a horgászegyesület tagjaiból, a területi engedélyekből van, tehát szerintem inkább meg kellene becsülni őket... A horgászoknak csak annyit, ha ez nem változik nyugodtan forduljanak nagyobb fórumokhoz és médiaoldalakhoz, újság...mert ez felháborító...!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

szo, 2012/06/02 - 13:40 | Email

Elérkeztűnk oda ami előre kódolható volt.Előnevelt sűllő-ugyanmár- parasztvakitás.Most ért el az idő oda, hogy az illetékesek mélyebben kezdjék elemezni AZ OKOT ÉS OKOZATOKAT a tó kőrűl kialakult helyzet miatt.Most kezdenek beérni egy hozzánem értő, rővidlátó dőntés kővetkezményei.Az már csak hab a tortán, hogy a falu nehéz helyzetére hivatkoznak.Egy felelős vezetés, aki előre látó, tudja, hogy mlyen nehézségek vannak, miért válal olyan feladatott ,amít nem tud megoldani.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

admin

szo, 2012/06/02 - 11:41

Kedves Horgászok! Köszönöm a megszólítást, mivel lehetőséget adnak arra, hogy tájékoztassam Önöket és a település lakosságát is ezekről a kérdésekről. 1. Az önkormányzat idei költségvetését, ahogy a tavalyit is, jelentős (40 millió forintos) hiánnyal fogadta el. Tovább rontja a helyzetet, hogy nagy összegű (kb. 20 millió forint) kintlevőségeink is vannak, elsősorban a különböző társulásokban résztvevő önkormányzatoknál. 2. Ugyanakkor az önkormányzat jelentős számlatartozást görget maga előtt (kb. 6 millió forint). Minden héten küzdünk a közszolgáltató cégekkel, akik felszólító levelekkel bombáznak bennünket, a szolgáltatások kikapcsolásával fenyegetve. 3. A fentiekből látszik, hogy gazdálkodásunk takarékos és jó, hiszen a bevételeink jóval meghaladnák a kiadásainkat, ugyanakkor az önkormányzat pénztárában alig-alig van pénz. 4. Ebben a helyzetben természetes, hogy elsősorban a bérek és segélyek, valamint a közüzemi számlák kifizetését tartjuk a legfontosabbnak és minden más háttérbe szorul. 5. Joggal tehetnék fel a kérdést, hogy tavaly mégis hogyan tudtuk a telepítéseket megoldani? Erre az a megállapodás adott lehetőséget, amelyet a Szabolcs Halászati Kft-vel kötöttünk és amely ellen a horgászegyesület oly intenzív harcot folytatott elérve annak felmondását. Ebben az együttműködési megállapodásban a Kft vállalta a kötelező haltelepítéseket és csak év végén kellett ezek árát az önkormányzatnak kiegyenlíteni. A jelenlegi helyzet az, hogy az önkormányzat elfogadta a horgászegyesület követeléseit, de pénzünk nincs a telepítések finanszírozására. Az idei évi telepítések árával (1,7 millió forint) jelenleg is tartozunk. Csak a jó kapcsolatnak köszönhető, hogy ezekre a telepítésekre is volt lehetőség. 6. Ugyanakkor a tavalyihoz képest jelentős forgalom csökkenés tapasztalható az év eddig eltelt időszakában. Tavaly ilyenkor már jóval több területi engedélyt és napi jegyet adtunk el. Tudom erre az a válasz, hogy telepíteni kellene... De tessenek újra elolvasni a fentebb leírtakat! 7. Összefoglalva: a tavalyi nagy felbuzdulás a horgász egyesület részéről lehet, hogy csatanyerés volt, ugyanakkor a háborút mind az egyesület, mind az önkormányzat elveszteni látszik. A horgászoknak kevesebb a hal, az önkormányzatnak kevesebb a bevétel... Higgyék el én sajnálom a legjobban! Borsodi László polgármester

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Jónás István

p, 2012/06/01 - 23:50

Kedves Horgász! Javítanék és kiegészíteném az előző írásom!!!! Most látom hogy telepítés történt!!! Csak ezeket mikor fogjuk meg vajon.......? -3-5 év talán Normális horog érett hal kellene ide!!! Ez a telepítés felesleges üzemanyag pocsékolás !! Ezért Nem fogok napijegyezni.:-(

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Jónás István

p, 2012/06/01 - 23:36 | Email

Kedves Horgász! Én is Csatlakoznék hozzád amit írtál! A törpe elszaporodva!!.... -2800Ft ért kergetem a törpeharcsát! Horogra való ponty vagy amúr szinte esélytelen. Akinek van etetett hely azokat néha -néha halom hogy ritkán ők fognak. De ők is Igen-Igen panaszkodnak!!!! A sógorom ebben az évben legalább napijeggyel ötször volt. Eredmény: 1db 1.5kg ponty kb 40 törpe ,és két dévér....... Ez igen!!! Kinek köszönheti ez a víz ezen kiváló eredményeket???? -Mintha nem lenne gazdája most, ennek a csodálatos adottságú víznek!!.... Sajnálni tudom azon társakat akik a közel 100.000Ft os engedélyt kiváltották!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

horgász...

v, 2012/05/27 - 15:33

Tisztelt Polgármester Úr! Az egész megyében nagy felháborodást vált ki, a tározóba történő haltelepítés hiánya! A tó több, mint 30 éves múltjára visszatekintve nem volt még példa ilyen, hogy ennyire kevés mennyiséget telepítsenek és már vége a májusnak! Ekkorra már 40-50 mázsa hal szokott érkezni a tóba. Ehelyett hoztak 10 mázsa horog-érett pontyot és 10 mázsa 2 nyarast, ami ugye tudjuk, hogy csak később lesz fogható méretű! Mi horgászok nem értjük, hogy mi ennek az oka, hiszen nem kevés pénz folyt már be a jegyek megvásárlásából. De így ez nem is fog gyarapodni, hiszen nincs ösztönző reklám (telepítés), ami miatt jönnének a napijegyes horgászok, illetve a második félévre váltani szándékozó területi jegyes horgászok. Nem tudom mikor akarják, a horgászokat csábítani, majd talán télen?

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Egy informatikus...

cs, 2012/05/03 - 19:12

Tisztelt Mikula Úr! Ha egy kicsit feljebb néz akkor a vendégkönyvbe tett bejegyzések szabályainál a következő mondatot olvashatja: "A név mező kitöltése kötelező, az email mező kitöltése opcionális!" Tisztelettel az informatikusok nevében!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

cs, 2012/05/03 - 18:32 | Email

Elnézést valahol mellé űtőttem,de nézzék ezt el nekem kőszőnőm

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

cs, 2012/05/03 - 18:26 | Email

Tisztelt Vendégkőnyv olvasók. Jólehet megigértem, hogy nem foglalkozom a témával tovább, de kisfúrkész őntelt kirohanása megváltoztatta álláspontomat.Amít és ahogy leirja pszihiáriai eset. A nagy mesemondó Andersen, és a nagyotmondó Műnchansem báró forog a sirjában.Ennyi erről a tőbbiről és az egészről no comment. Amiről beszélni szeretnék: Ha az ember beakar lépni erre az oldalra a kővetkezőlépéseket kell megtennie Tisztelt Vendégkőnyv olvasók. Jólehet megigértem, hogy nem foglalkozom tovább ezen témával, de a kisfűrkész alábbi kirohanása megváltoztatta véleményemet.Ez az őntelt, demagóg iromány pszihiátriai eset őnmagáért beszél.A nagy mesemondó Andersen és az elhiresűlt nagyottmondó Műnchasen báró forogna sirjaikban.Eddig és ne tovább.No comment. Amiről szólani akarok: Ha valaki erre az oldalra be akae lépni a kővetkezőket kell tennie:teljes név- hiteles e-mail cim. Ha ezt nem teszi nem tud belépni.Mit ad isten érdekes módon a kisfűrkésznek erre nincs szűksége, ő e-mail cim nélkűl vigan éli világát e lapon. Kinek lehet, hiányos adatokkal belépni erre az oldalra?Tessenek visszaforgatni a bejegyzéseket rá fognak jőnni.Hogy ez miként lehetséges, vannak elképzeléseim.De tessenek megkérdezni egy informatikai szakembert ő elfogja mondani. szives elnézésűket kérem, hogy idejűket raboltam Mikula Janos .

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Szép napot kívánok mindenkinek

sze, 2012/05/02 - 12:17

Pár napra elutaztunk a családdal,gyönyörű szép időben és szép helyen töltöttük a hosszú hétvégét.Kipihenten, feltöltődve kezdem el olvasni az időközben született hozzászólásokat.Ártalmatlan írásom szép érdeklődést mutat.Tele van általam nem ismert összeesküvéselmélettel,vádakkal,sérelmekkel és egy letisztult helyzetképpel.Megállapításom hogy dartázsfészekbe kerültem.Miért érdekes polgári nevem mikor nem magánéleti problémákról beszélünk?Nyugodtan zúdítsák rám elfojtott dühüket,ez engem nem keserít el.Kérem az önök megértése érdekében kérem továbbra se kíméljenek.Ha szeretnék mondanivalójukat hozzám intézni,azt itt tegyék mert ezek a problémák ide valók és nem a magánszféra része.Tőmondatokban összegezném a következőket.Nem töltök be vezetői sem más szerepet.Nem ismerem önöket sem.Csak nyitottam emberek felé és megosztottam gondolatokat. Rövid önéletrajzom a következő.Nagy családból származó 35 éves 2 gyermekes anyuka vagyok.Férjemmel kiegyensúlyozott,klasszikus családi életet élünk Nyíregyháza egyik peremtelepülésém.Foglalkozásom nemcsak munkám,hanem hobbim is egyben.Egyéb szabadidőmben(a család után) nyitott vagyok programokra,kirándulásra és "fürkészésre".Viszont kéréssel fordulok az érintettekhez.Kit,mivel bántottam meg?Kire mérgesek és miért?Kérném a bosszantó kategóriába tartozó panaszokat is gyűjtsék egy csokorba. Személyeskedéstől mentes,jóindulatú bejegyzésemre a következő jelzőkkel reagáltak,amihez a megfelelő alázattal viszonyulok:hol naív,hol tanult,alakoskodó,álleveleki betolakodó,pozitivitást erőltető,hasztalan unatkozó,problémaforrás,honlapsértő,jelenség,buta gondolkodásmenetű,figyelmetlen,okoskodó szakmán kívüli,süket fülü,gyerekes,névtelen valaki-senki. Ezeket mind elfogadom és megköszönöm.Továbbá azt is hogy ezek ellenére elolvassák. Kérem vegyenek ezek után a kezükbe egy tükröt és nézzenek bele. Folyt.köv.:Kisfürkész Ui.:A darázscsípések jól hatnak a szervezetre,vérkeringésre,izületekre és az emberi kapcsolatokra.Méhész családtagjaimmal folyamatosan csípettetem magam,bizonyítottan edzett vagyok.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Nagy Katalin

k, 2012/05/01 - 20:25 | Email

Tisztelt Mikula Úr! Én egy kivülálló vagyok, aki néha olvasgatja ezt a honlapot és a bejegyzéseket. önnek a vendégkönyv írásait látva csak gratulálni tudok, hogy nem hagyja magát tovább bosszantani annak a névtelen valakinek, hogy úgy mondjam névtelen senkinek, aki a nevét nem vállalja és mégis mindenki csak pártolgatja ez roppant érdekes. Ne pazarolja rájuk idejét inkább éljen horgász szenvedélyének, melyhez hosszú életet, erőt és egészséget kívánok! Őszinte Tisztelettel: egy régi Leveleki lakos!

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

k, 2012/05/01 - 18:05 | Email

Tisztelt Fazekasné Dávid Zsuzsa. Kellemes meglepetéssel olvasom fejtegetéseít arról, hogy milyen emberek vagyunk.Soraiban sok igazság van. Higyje el akkor amikor előszőr reagáltam az oldal bejegyzéseire,nem gondoltam volna, hogy egy álnéven iró valaki ennyire mereven, gyerekesen naivan igyekszik kilétét titokban tartani,holott irásai, mármint azok amelyek nem ellenem irányulnak segítő szándékuak.Tőkéletesen igaza van abban, hogy az embert cselekedetei határozzák meg, mít tesz mit ajánl másoknak.Adott esetben hiába ajánlanám,hogy véleményét ne álnév mőgé bujva,hanem saját nevében tegye meg valaki, sűket fűlekre találnék.Mondja tisztelt Hőlgyem, hogy lehet valakít meghivni egy bambira, ha azt sem tudjuk, hogy ki az illető, fiu vagy netán lány-e.Apropó:-bambi. gyermekkorom emlékei jőnnek elő A pancsoló kislány-a jaj úgy élvezem én a strandot sláger dallamai.Bocsáson meg , de ugy érzem egy korosztály vagyunk, a bambi mint olyan a fiataloknak ismeretlen fogalom. Tisztelt Hőlgyem. Levelének elovasása útán, bár levelének végén azért van egy tűske arra az elhatározásra jutottam, hogy a magam részéről, már rég meddőnek tartott vítát lezárom.Kivánok Őnnek minden jót. Tisztelettel Mikula János Nyiregyházi lakos aki valamikor Leveleken is otthon érezte magát.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Fazekasné Dávida Zsuzsa

k, 2012/05/01 - 12:22 | Email

Kedves vendégkönyv olvasók! Nézzük csak: Milyen emberek vagyunk? A győztesnek, mindig van terve. A vesztesnek mindig van kifogása. Győztes: "Engedd, hogy segítsek Neked!" Vesztes: "Az nem az én feladatom!" A győztes minden problémára talál megoldást. A vesztes minden megoldásra talál kifogást. A győztes összehasonlítja a teljesítményét a céljával. A vesztes összehasonlítja a teljesítményét a másikéval. Győztes:"Ez nehéz, de nem lehetetlen!" Vesztes:"Ez lehetséges, de nem nekem!" A győztes mindig egy része a válasznak. A vesztes mindig egy része a kérdésnek. Egyedül az számít, mit teszünk, és nem az, hogy mit ajánlunk másoknak! Tisztelettel kérem én is a vendégkönyve írókat, ne használják fórumként a vendégkönyvet. Írásaik sokszor már a gyermeteg kategóriát súrolják. Akinek nyűgje van egymással, keresse fel a Tó- Centrumot, s egy bambi mellett beszélje ki, ami a szívét nyomja, és béküljön meg! Úgy tűnik a szabadidejükből kitelik. Tisztelettel és üdvözlettel: Fazekasné Dávida Zsuzsa Levelek egyik lakosa

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mudri Imre

h, 2012/04/30 - 20:15 | Email

Tisztelt Kisfürkész! "Mindenki ismert mindenkit,de mégis hiányzott valami.Egy megmagyarázhatatlan zártságot véltem felfedezni az emberek között.Szinte senki nem ment oda senkihez,pedig talán ez lenne a lényege egy ilyen rendezvénynek.Azokkal akikkel ritkán találkozunk alkalom nyílott volna egy érdek nélküli beszélgetésre,koccintásra(Egy ember próbált mindenkihez egy pár jó szót intézni". Ez egy buta gondolatmenet! Sokan beszélgettek azon a napon, nem csak egy ember...úgy gondolom. Főszervezőként "mindent" láttam, Ön nem figyelt eléggé! A csapatok tették a dolgukat "főztek, beszélgettek, koccintottak",pedig a csapatok nagy része nem ismerte egymást. Miért is beszélgetett volna mindenki mindenkivel? Ez "kabaré"! Szerintem jól sikerült rendezvény volt. CSAK pozitív visszacsatolás érkezett hozzám!:) Az Ön településén minden elméleti síkon működik, mindenki valódi, erős közösségben él? A közösségfejlesztés nem egyszerű dolog, ha lenne bármi köze ehhez a szakmához tudná. Lehet próbálkozni... Üdvözlettel: Mudri Imre Művelődési Ház vezetője Levelek

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

h, 2012/04/30 - 18:33 | Email

Megmondom őszintén,zavarban vagyok.Nem tudom, hogy válaszom kinek cimezzem,Polgármester Úrnak, vagy Adminnak.Vagy a kettő úgyan az? Maradjunk az Adminnál. Kezdeném azzal, hogy a megszólitásom nem igazán tudom a helyére rakni.A bácsi szó vajon valamilyen leminősítés akar lenni személyemre nézve vagy valami más? Vagy ez felhatalmazás akar lenni,hogy nyugodtan szólithatom fiacskámnak? Ó nem ,maradjuk az idevonatkozó illemszabályok mellett. Tisztelt Admin a válaszomban az Őn stilúsát kővetem. 1.Nem foglalkozom politikával, amít Őn annak hisz az mindennapjaink valós rémálma.Az hogy ezért kik felelősek ez ,már polítíka és ez valóban nem tartozik ide. 2.Soha senkít nem áll szándékomban megsérteni.Soha nem neveztem meg senkít, hogy ki áll a Kisfűrkész név mőgőtt, én csak reagáltam a honlapon felelhető jelenségre. Tudja erről amit ŐN leir Hoffi Géza egy paródiájának mondása jút eszembe:- akinek nem inge ne vegye magára, de az akinek az, az őltőzkődjőn. 3.Nem a horgásztársaimra gondoltam, azoknak megvan a véleménye az elmult időszak eseményeiről. 4.A legjobb tudomásom szerint sem az előző vezetés, sem az azt megelőző semmilyen tiltást nem tett a falú népe felé, hogy eltiltsa őket ahogy őn nevezi a TÓ- Centrúmtól, éppen ellenkezőleg, az Ő leleményességűk, munkája nyomán jőtt létre a camping. Megteremtve az útódoknak azt a lehetőséget, hogy a falú hasznára hasznosítsák azt. Valóban igaz, hogy nem vagyok leveleki polgár, de négy évtized alatt ősszenőttem Levelekkel, a leveleki emberekkel akikről csak jó emlékeim vannak. Magyar állampolgár vagyok, érdekel hazám sorsa, tőrődőm és aggódok érte ha sors űgy kivánjas Levelek Magyarország szerves részeigy jogomban áll foglalkoznom vele. 5.Ha majd megnyerem az őtős lottót veszek Leveleken házat, sajnos most a nyugdijamból nem futja. Végezetűl:-elolvasva a Kisfűrkésznek adott válaszát arra a megálapításra jutottam, hogy,maga vizet iszik és bort prédikál.Amit Őn a Kisfúrkésznek leir, válaszol az tőmény politika. maradok tisztelettel Mikula János

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

admin

v, 2012/04/29 - 23:13

Mikula Bácsi! 1. Szeretettel felhívnám a figyelmét, hogy honlapunk politikától mentesen Levelek nagyközség életével foglalkozott eddig és ezután is csak ezzel kíván foglalkozni. Politikai nézeteinek kifejtéséhez rengeteg fórumot talál az interneten. Kérem, használja ezeket! Amennyiben mégsem, akkor kénytelen leszek moderálni a hozzászólásait. 2. Sorozatosan ír olyan bejegyzéseket, amelyekkel másokat szándékosan megsért, megbánt. Önnek van egy téveszméje, amely szerint azt hiszi, hogy a „Kisfürkész” és a polgármester személye egy és azonos. Sajnos ez egy súlyos tévedés Ön részéről. Kérem, hogy a továbbiakban ezt vegye figyelembe. 3. Horgásztársai is részt vettek a Halászléfőző versenyen és nem tudok arról, hogy panaszkodtak voltak arról, hogy „kényszerből”, a polgármesternek való megfelelés kényszerétől hajtva főzték volna a halászlevet. 4. Továbbá felhívnám figyelmét a Kisfürkész bejegyzésére írt válaszomra. 5. Nagyon örülök, hogy ennyire fontosnak tartja, hogy kifejtse véleményét Levelek nagyközség életével kapcsolatban. Azonban felhívnám a figyelmét arra, hogy attól még, hogy éveken keresztül a Leveleki víztározó partján horgászott, nem lett leveleki lakos. Amennyiben szívesen osztozna örömeinkben és bánatainkban, akkor felhívom figyelmét arra, hogy sok eladó ház várja Leveleken leendő gazdáját. Szívesen látjuk Önt is, hogy valóban elmondhassa, Ön is leveleki polgár. Borsodi László polgármester

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

admin

v, 2012/04/29 - 22:51

Kedves Kisfürkész! 1. Korábban nem volt jellemző Levelekre az összefogás. A falu vezetői irányítottak mindent, ők mondták meg, hogy minek hogy kell lennie. Nem támogatták, sőt elnyomták az egyéni, az ő érdekeiket nem szolgáló kezdeményezést. Ismered a mondást: „Oszd meg és uralkodj!” 2. Ha megnézed honlapunkon a tavalyi (első) halászléfőző verseny képeit, akkor látni fogod, hogy kevesebb csapat és jóval kevesebb ember fordult meg akkor a kempingben. Már látszik a fejlődés. Tavaly kb. 100 ember fordult meg a versenyen, idén pedig több, mint 400. Ez minket is annyira meglepett, hogy nem is igazán készültünk fel ekkora tömegre. 3. A levelekiek mai napig sem érzik magukénak a TÓ-Centrumot. Ennek oka pedig az, hogy korábban, mint leírtam bulihelyként, VIP helyként kezelték a területet, ahová az egyszerű leveleki ember, csak kivételes alkalmakkor tehette be a lábát. Szóval van még min változtatni. Én mikor polgármester lettem azt mondtam: “Lassan fordul a hajó!” Nem szabad türelmetlennek lennünk. Kis lépések sorozatával tudunk igazán nagyot változtatni. Nagyon köszönöm leveledet! Már alig várom a következőt! Borsodi László polgármester

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

szo, 2012/04/28 - 19:34 | Email

dr Szabó Nikoletta Az Őn irása kedvenc kőltőm soraít jutatja eszembe: Nem tudhatom,hogy másnak e tájékmít jelent nekem szűlőhazám itt e lángoktól őlelt kis ország, messzeringó gyermekkorom világa.. Belőle nőttem én,mint fatőzsből a gyenge ága,...- Ki gépen száll főlébe,annak térkép e táj, snem tudhatja,hol lakott itt Vőrősmarty Mihály.....

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula Janos

szo, 2012/04/28 - 19:06 | Email

Tisztelt Kisfűrkész. Megkérném, amennyiben nincs kormányrendelet szerint titkosítva az Email cime sziveskedjen kőzőlni az e honlap szabályai szerint.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

szo, 2012/04/28 - 18:58 | Email

Tisztelt Kisfűrkész. Őn egy rendkivűl naiv ember vagy annak teszi magát. Hogy miért nem szólnak, kőzelitenek egymáshoz az emberek?-ennek tőbb oka is lehet:-egyrészt?-ezek akik megjelentek,szűkségből igazolni akarták, kényszer kőtődésűket a falú mostani vezetéséhez.érdekeik védelmében igazolni akarták lojalitásukat.Féltik a jővőjűket. Másrészt minek őrűljőn a magyar:-a benzin árnak-a mobil adónak-a saárgacsekk adónak- BANKKARTYÁJÁNAK MEGSARCOLÁSÁHOZ-a biztosítási dijaknak az erkőlcstelen sarcolásához. Én emlékszem arra, hogy minden kényszer nélkűl éveken keresztűl ,mi horgaszok milyen jól éreztűk magunkat a háziverseny útán rendezett ősszejővetelűnkőn. Még mindég a számban van a Pap Jani által főzőtt birkapőrkőlt ize.Spontán mentűnk szivvel, lélekkel. A másik dolog:a halászlé nem sok ember kedvence,főzni még kevessebben tudják. Miet kell ezt erőltettni. Eszembe jút egy dolog:-Valamikor sokat jártunk a Tescoba vásárolni.Soha nem mulasztottunk megállniegy pavilon mellett.Ez van a mai napig ráirva:Leveleki rétestészta.Fenséges izek, remek illat-sokkal jobb mint a halászlé. Tisztelt KIsfűrkész, mindazon álta, hogy én nem vagyok leveleki, mégis inkább annak érzem magamat , mint őn, mindazon által , hogy őn 30 km -re lakik, én meg csak 21-re. Na mít szól ehhez kis naiv.Még egy gondolat:- miért kell egy tanúlt embernek lejáratni magát, mikor is a felvetett gondok megszűntetése érdekében , talán ő tehetne a legtőbbett.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

A kapcsoltot nem ápolni kell(nem beteg az)

cs, 2012/04/26 - 15:18

Egy kedves meghívásnak tettem eleget amikor elmentünk a családdal a szombati halászléfőző versenyre.Az idő hol kegyeibe fogadta,hol próbálta ilyesztgetni a jelenlévőket(nem sok sikerrel).Öröm volt látni hogy több százan kitartottak a halászlevük és csapatuk mellett.A programok színfoltjai voltak az utolsó ételrottyanásnak,hogy időben beérjenek a zsűri elé.Mindenki ismert mindenkit,de mégis hiányzott valami.Egy megmagyarázhatatlan zártságot véltem felfedezni az emberek között.Szinte senki nem ment oda senkihez,pedig talán ez lenne a lényege egy ilyen rendezvénynek.Azokkal akikkel ritkán találkozunk alkalom nyílott volna egy érdek nélküli beszélgetésre,koccintásra(Egy ember próbált mindenkihez egy pár jó szót intézni).Igaz az étel otthon is meg tud főni ,de ez abban más hogy kifejezzük összetartozunk.Sok település rendezvényén vagyok ott(Buj-lecsó,Belsa-szárnyas,Tokaj-bor,Gávavencsellő-krumplifesztivál)ahol kivonul a falu apraja-nagyja. Miért van az hogy egy 3000 fős lakosságból és peremtelepülésekről csak ugyanazok vannak jelen minden rendezvényen? Ezúton buzdítom az inaktív lakosokat hogy ez jó,ez ÉRTÜK van mert ez testi-lelki feltöltődés mindenkinek.Egy fél napra mindenkit megvár a ház körüli tennivaló. 30km-re lakunk de igyekszünk sok ilyen rendezvényre elmenni és csatlakozni az értékkel bíró programokhoz.Nincs ok,nincs feltétel,nincsenek kötelező szabályok.Jól érezzük magunkat együtt-egymásért. A Tó-Centrum mindenkié,vár mindenkit szeretettel,de nem tud elmenni személyesen. Kisfürkész

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mudri Imre

sze, 2012/04/18 - 12:43 | Email

Kedves Nikoletta! Úgy gondolom, bejegyzése jó érzés azoknak, akik Levelek település fejlődéséért dolgoznak és szeretnek itt élni. Üdvözlettel: Mudri Imre Művelődési Ház vezetője

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

dr. Szabó Nikoletta

k, 2012/04/10 - 19:07

Kettő-három hetente, mikor hazatérek, és megpillantom a Levelek táblát, megdobban a szívem. Én Leveleken vagyok otthon, és ott jó otthon lenni.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

v, 2012/03/11 - 18:40 | Email

Tisztelt Kisfűrkész. Őn igencsak a pályán tartja a szemét.Irásomra igencsak gyorsan reagált. Nem gondoltam volna, hogy néhánysoros észrevételemmel ennyire a lelki világába gázolok.Őn egy hiu ember.Válaszában hol egy pedagógus érvelését, hamis érvelését vélem felfedezni,hol egy vezető ember agresszivítását érzem.Hogy őnt hol nevelték inteligenciára ez az őn dolga, de amint látom ill. olvasom nem nagy sikerrel.Felesleges volt azokat a jelzőket amelyek őnt illetik ill. az őn tulajdonai megpróbálni rámruházni, ezek az őn jogos tulajdonai igy hát tartsa meg magának azokat.Én nem neveztem magát a Kisfűrkész néven kivűl semmi másnak és nem is állt szándékomban sértegetni Őnt, ugy látszi viziói támadtak valamilyen oknál fogva.Őnnek igaza van: kettőnknek nincs sok értelme egymással beszélni az őn hozzáálása miatt.Az meg egyenesen kacajra fakaszt ahogy kilétét igyekszik tagadni,gyerekes naivításnak tűnik, de sajnos nem az, ez egy érvelni nemtudó ember menekűlési útvonala.Ezek ellenére én úgy érzem van egy jónéhány ember ,ki sejti,hogy ki lakozik a Kisfűrkész név mőgőtt. Végezetűl engedje meg a furcsának tűnő gondolataimat:- végső soron úgy érzem, hogy Őn segíteni szeretne faluján ez dicséretes, akinek valóban tiszta, egyenes szándékai vannak,aki nem manipulálni akar annak miért kell álnév mőgé bujnia.?? Neveltetésem ellenére kivánok Őnnek aFALÚT segítő-őszinte- múnkájához minden jót Ernőbácsi

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Jó estét kívánok Mikula Úr

szo, 2012/03/10 - 20:40

Először is ismertetem Önnel,hogy ez a település vendégkönyve ahová bárki tehet bejegyzést,ami lehet kritika,javaslat,biztatás,minden ami érdekes és építő. Az intelligencia és neveltetés határozza meg minden ember megnyilvánulását.Eddigi írásaim tartalommal is párosultak.Amit közvetítek és képviselek nem tud azonosulni az alpári,sértegető,primitív hozzászólással amit hozzám intézett.Semmi baj a meséjével jót mulattam,de Önt minősíti.Nevezhet bárminek,de a kilétemet sosem fedném fel Önnek,mivel úgysem tudnánk miről érdemben beszélni.Remélem nem zavarja a jelenlétem és további szép estét kívánok. Kisfürkész

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

szo, 2012/03/10 - 18:27 | Email

Régen jártam erre.Sabad időmben az internetten kalandozva jutottam el ismét ide.Meglepődve tapasztaltam, hogy el indiánosodott ez az oldal.May Károly indián tőrténetei jutottak eszembe: Vadőlő, Bőrharisnya és igy tovább.Sok indián nemzetséggel találkoztam a regények oldalain:Irokézek,Huronok,Sziuk.Őrőkre bevésődőtt fejembe Csingacsuk a nemes és hős indián neve.De bármennyire is tőrőm a fejem Kisfűrkész nevével nem talákoztam soha.Kutatás tovább semmi.További gondolat:-lehet,hogy ez egy magyar ember,csak szégyenli kiirni a nevét?Ujabb gondolat:-lehet, hogy az ujonnan felfedezet tőrzs a dakota indiánok tagja azaz dakota indián.Felmerűl bennem a kérdés, hogyha sokminden jót leir a falúról, miért nem válalja a nevét?-vagy itt van elrejtve a helyzet kulcsa, netán némiturpiság van a háttérben ,?

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

A település értékei

v, 2012/02/19 - 21:12

Nem szeretném a község vendégkönyvét kisajátítani,de egy írás erejéig mint látogató ismét magamra öltöttem a leveleki háttérközmunkás szerepet.Szemléletformáló üzenetem remélem jótékony hatást gyakorol és érdekes lehetőségeket mutat be a vállalkozó szelleműeknek. Egy régebbi bejegyzésemben már szerepelt Császárszállás(Oláh-rét),s úgy látom újra érdemes ezt a témát boncolgatni.Különös cikk jelent meg a Nyíregyházi Naplóban(febr.17.)Oláh-rét értékei címmel ami után némi következtetést kellett levonnom. A nyíregyházi önk. mint fenntartó a terület kezelőjével az E-misszió egyesülettel lassú,de eredményes kampányolásba kezdett a tó népszerűsítéséért.2009-ben természetvédelmi területté nyílvánították,most pedig egy kiadványban részletes betekintést nyújt a terület növény és állatvilágába.Iskolás gyerekeknek mutatják be élővilágát,a tájékoztató segítségével a kirándulók önállóan felkereshetik,de az egyesület munkatársai készségesen körbe is vezetik az érdeklődőket. A CÉL feketén-fehéren le van írva:Sóstó "mellett" a város népszerű kirándulóhelyévé váljon.Ha ez a kezdet,akkor csak elképzelni lehet hogy évek múlva értékeinek teljes mértékű kiaknázására törekszik és boritékolható a gyarapodó beruházások száma is.Céljuk az,hogy egyre népszerűbb legyen a város turisztikailag.Amit Sóstó már nem tud képviselni,azt 30km távolságra kényszerül pótolni.Még a kisvasútat is képes visszaállítani csk hogy beinduljon a turizmusgépezet.Mindent megmozgat pedig adottságait területekre osztja fel.Felismerték hogy reklámra,rádiós hírdetésekre van szükség mert oda jutott hogyaz Élményfürdőt a veszteséges működtetés miatt hétközben bezárta. Biztos,hogy költségvetésével nem lehet felvenni a versenyt,de minden mással IGEN. A természeti lehetőség adott,ugyanaz szinte mind megvan Leveleken is.Tó,strand,horgászat,baktai erdő,szállás.Ami pedig előnyt jelent,hogy szerény árakkal tud teljeskörű szolgáltatást nyújtani. Összegzésül a következtetésem,hogy résen kell lenni,mert harc folyik minden kirándulóért és vendégért. Érdemes hosszútávon gondolkodni,befektetni amihez számtalan pályázati lehetőség nyújt sok esetben 80-100%-os támogatást. Kisfürkész

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Levelek nem alszik

k, 2012/02/14 - 16:03

A tél lassan végefelé közeledik.Hosszú,de nem eseménytelen időszakon van túl mindenki.A tél általában elnyomja,akadályozza a munkát,az emberek befelé fordulnak és megpróbálják túlélni a már-már elviselhetetlen hideget. Levelek nem aludt téli álmot. 7 oldal "Aktuális hír" töltődött fel közel 3 hónap alatt.Hosszasan sorolhatnám de inkább olvassák el.Gratulálok,hogy a nehéz idők ellenére ennyi mindent tudtak megvalósítani.Két szóval tudnám összegezni:közérdek és összefogás.Örülök a kézzel fogható és látványos változásoknak.Lásd PACI és a régóta elmérgesedő horgászati kérdés rendezése. A térség legnagyobb információs hírportáljai vezető hírként közölték ezeket(SZON,Kölcsey tv).Még a nagyvárosok is punnyadnak ilyenkor.Külső tétlenség és belső hajrá jellemzi.Évet zárnak,költségvetésekkel matekoznak és év elején széttárt kézzel,tanácstalanul várják hogy mikor,miből és mennyi jut ez évre. A vidék első befutó ebben a versenyben,mert egymásra van utalva,dolgozik,mozgósít és összetart. Érdeklődve várom a 2012-es év tervezett és leendő fejlesztéseit,programjait. Gratulálok,hajrá Levelek. Kisfürkész

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mudri Imre

p, 2012/01/20 - 12:45 | Email

Üdvözlöm Kisfürkész! Gratulációját köszönöm, mi is örülünk a támogatásnak. Azon dolgozunk, hogy a program betöltse valódi küldetését, mely mérhető eredményeket generál Leveleken az ifjúsági munkában. Üdvözlettel: Mudri Imre Leveleki Ifjúságért Egyesület elnöke

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Fazekasné Dávida Zsuzsanna

cs, 2012/01/19 - 22:14 | Email

Kedves Régi Iskolánk honlapkészítője! Nem tudom kicsoda Ön, de köszönöm a honlapot! Meg kell mondjam, jó nagy gombóc van a torkomban, ahogy a képeket nézem. Vissza-visszatér a fotók láttán gyermekkorom felhőtlen, letűnt világa. S a pajtásaim, tanárnénik és bácsik, takarító nénik. A törődés, a szeretet, a szigor. Sokad magammal sajnáljuk, hogy az enyészeté lett.....Lehetett volna pl.:iskolamúzeum. De számos más remek ötlet is életre kelhetett volna benne, ha valaki kíváncsi a véleményünkre. Bárcsak vissza lehetne csinálni, de sajnos nem lehet! Marad az emlékezés, az Ön segítségével. Köszönjük! És azt is, hogy Levelek község honlapjáról hozzáférhetővé vált. Tisztelettel: Fazekasné Dávida Zsuzsa - az iskola egykori diákja

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mudri Imre Úrnak

k, 2012/01/03 - 15:31

Gratulálok az Ifjúsági Egyesület sikeres pályázatához.Terveik megvalósításához sok sikert kívánok. Üdvözlettel:Kisfürkész

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Takács Nikoletta

szo, 2011/11/26 - 20:53 | Email

Gratulálok afalu szépüléséhez. Én már több mint 10 éve nem lakom Leveleken de honvágyam lett. GRATULÁLOK.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Fazekasné Dávida Zsuzsa

szo, 2011/11/26 - 13:58

Tisztelt Polgármester Úr! Örülök, hogy a téli időszak nehézségeiről kendőzetlenül, nyíltan beszél a falu első embere. Nem elfeledve azt sem, hogy kérni nagyon nehéz....... Személyes felelősséget vállalva valóban vegyük észre a környezetünkben élők nehézségeit, s tegyünk értük meg bármi olyat, ami tőlünk telik. S hátha vannak olyan dolgok, amiket kérni sem kell semmilyen hivataltól: ez az egymásra szánt idő. Nagy László verse jutott szembe: "adjon az isten fényeket, temető helyett életet - nekem a kérés nagy szégyen, adjon, úgy is, ha nem kérem." Törődjünk egymással, de ne várjuk meg, hogy kérjék a segítséget! A legnagyobb lelki nehézség valóban az elmagányosodás. Gondoljunk erre akkor, amikor 1-2 órás beszélgetéssel szebbé tehetjük a napját egy idősnek, betegnek - még akkor is ha élete bizonyos történeteit már ötödször halljuk is....addig sem mérgezzük magunkat a médiával, hanem igaz történetek hallgatóivá válunk, részesei leszünk születésnek, dolgos életnek. Közben megtanulunk meghallgatni is. Vagy egy telefonnal mégis segítséget kérhetünk számára, s nem is kell, hogy tudja kitől indult a segítség..... annál nagyobb a segítő öröme is. S lám egyszer csak vendégségbe jönnek rég nem látott gyermekek, unokák! Minden emberi kapcsolat - mondják a bölcsek - szeretetre, bizalomra és alázatra épül, még akkor is ha ezek az elemek nem is szembetűnőek és egymástól egyértelműen nem is elválaszthatóak. Észre vette kedves olvasó? : pont annyi törődést kapunk, mint amennyit adunk. Vigyázzunk, ne érjük azt el, hogy egyszer csak mi is magányosak legyünk. A segítségül hívhatók telefonszámát külön köszönjük! Ne legyen rá szükség, de legyünk ezen információknak is birtokában. Üdvözlettel:Fazekasné Dávida Zsuzsa

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mudri Imre

p, 2011/11/25 - 16:07 | Email | Webhely

Tisztelt Kisfürkész! Köszönöm a linket, korrekt. Üdvözlettel: Mudri Imre Leveleki Ifjúságért Egyesület elnöke

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Az Ifjúsági Egyesület figyelmébe mint forráslehetőséget ajánlom

p, 2011/11/25 - 15:10

www.Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.hu Azon belül pályázatkereső,régióválasztás,3.oldal,7.pont. -Helyi és turisztikai desztináció menedzsment szervezetek létrehozása és fejlesztése az Észak-Alföldi Régióban. A honlapjukon szereplő nemes célok érdekében. Tisztelettel:Kisfürkész

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

cs, 2011/11/24 - 21:14

Tisztelt Kisfürkész Hölgy! ;-) Köszönöm további érdeklődését, javaslatát. Egy ilyen típusú "adrenalin parkot" mi is szívesen látnánk. Területet is tudunk hozzá biztosítani. Várjuk azt a vállalkozót, aki ebbe invesztálna. A "szőlődomb" Levelek határának északkeleti részén található, a Mikszáth Kálmán utca folytatásaként meglévő mezőgazdasági úton érhető el. Sajnos a 41-esről nem látható. Igen, volt már példa rá, hogy működött kijelölt korcsolya pálya a strand területén. Ehhez csak a megfelelő időjárás szükséges. Borsodi László polgármester

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Köszönöm válaszát

cs, 2011/11/24 - 16:55

Örömmel látom hogy sikerült meglepetést okoznom és időt nem kímélve válaszolt a hozzászóláshoz.Sok számomra átláthatatlan kérdésre most választ kaptam.Értettem a sorok között és érdeklődéssel nézem a további fejleményeket.Az ötletek csak saját tapasztalat alapján fogalmazódnak meg így a tarsolyban lévők is.Nagy beruházások de kivételes lehetőségek tárháza télen-nyáron.Figyelmébe ajánlom a www.adrenalin-park.hu weboldalt.Hol van a ,,szőlődomb,, nevű terület mert a műholdas térképen nem találtam.Még érdekesebb ha látszik a 41-ről. Télen ha nincs tóleengedés van-e korcsolyapálya.Mert ezreket hagyunk a Bujtosi műjégpályán. Köszönöm megtisztelő válaszát. Kisfürkész hölgy

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

admin

cs, 2011/11/24 - 15:49

Tisztelt "Kisfürkész" Úr/Hölgy?! Megtisztelt azzal, hogy vette a fáradtságot és leírta a gondoltait, észrevételeit. Engedelmével levele első részére nem reflektálnék. Levele második felére szánt válaszaimat pedig pontokba szedném. 1. Levelek tópart (Tócentrum) jövője: Polgármesterré választásom óta "kitörési pontnak" tekintem a turizmus fejlesztését Leveleken. Ugyanakkor a levelekieket nagyon megosztja a leveleki tó, az ott folyó fejlesztések. Megválasztásom előtt és után is sokan megkerestek azzal, hogy "végre ne a tópartot, hanem a települést fejlesszük". Ennek több oka is volt. Az emberek azt látták, hogy az elmúlt években a tópartra ömlik a pénz, ugyanakkor a település pedig nem fejlődik. Tovább rontotta a helyzetet, hogy "bulihellyé" vált a tóparti önkormányzati tulajdonok többsége. 2. Turizmus fejlesztés: Polgármesterré választásom egyik első lépése volt, hogy megbíztam Mudri Imre képviselő urat a turizmus fejlesztési koncepció kidolgozásával és annak végrehajtásával. Mudri Imre nagy lelkesedéssel vágott neki a feladatnak. Az ő és munkatársai munkájának köszönhetően jól szervezetté vált a strand, kemping és az apartman működtetése, jelentős rendezvények valósultak meg (BMW találkozó, Vízen Fesztivál) és az előző évekhez képest nőtt a turizmusból származó bevétel úgy, hogy közben a korábban kedélyeket borzoló parkolási díjat részben megszüntettük. Elkezdtük a strand és a kemping közötti sétány kialakítását. Kitakarítottuk a kemping és a gát közötti elhanyagolt fasort. Pályázatból felújítottuk, téliesítettük az apartmant. Új, téliesített szálláshelyek épültek a kempingben. A kempinget bekötöttük a szennyvízhálózatba. Mudri Imre már készíti a 2012. évi fejlesztési koncepciót, amely újra jelentős rendezvényeket és fejlesztéseket tartalmaz. 3. Újabb telkek kialakítása: Jelenleg a legnagyobb probléma, hogy a már meglévő telkek sincsenek kihasználva. Nagyon sok az elhanyagolt, dudvás, bokrokkal benőtt telek. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy ezek beépítésre, vagy legalább is rendbetételre kerüljenek. Közmunka keretében most folyik az un. hátsó út cserjézése, és remélem tavaszra már szilárd burkolattal is el fogjuk tudni látni. Ezzel a legeldugottabb telkek is elérhetővé válnak. 4. Mit várnánk mi! Minél több vállalkozót! Miért? Mert ahová települnek a vállalkozók oda érdemes befektetni. Jelenleg még nagyon kevesen vannak. Kevesen, mert a leveleki turizmus még ott tart, hogy egész nyáron egy hétvége volt, amikor igazán tömeg volt a strandon. Augusztus 31-ével véget ért a szezon. Azóta csak az M3-ast és a leveleki kerékpárutat építő munkásoknak adunk szállást, ill. néhány rendezvénynek adtunk helyet. Ez most a legnagyobb feladat, hogy a három nyári hónapon kívül is legyen élet a tóparton. 5. Horgászat: Nagyon fontos Levelek település Önkormányzatának, hogy jó minőségű szolgáltatást nyújtsunk a hozzánk horgászni érkezőknek. A horgászturizmus lehet az egyik olyan ágazat, amely jelentős forgalmat generál. Ehhez viszont a horgászegyesület tagságának szemléletváltoztatására lesz szükség. Mi szeretnénk minél több napijegyest vendégül látni. Tisztelt "Kisfürkész" Úr/Hölgy?! Nagyon örültem az Ön által megfogalmazott gondolatoknak. Bármikor szívesen látom egy személyes beszélgetésre, mint ahogy bárkit, aki a település érdekeit figyelembe vevő javaslatokkal keres meg. Vallom: "Több szem, többet lát!" Közösen mindig többre haladunk! Remélem, hogy sikerül minél előbb telket vennie nálunk! Szükségünk van az ilyen emberekre, akik nem csak negatív véleményt tudnak megfogalmazni, hanem keresik a megoldásokat is! Borsodi László polgármester

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Hogyan tovább Levelek

cs, 2011/11/24 - 12:21

Tisztelt Polgármester Úr. Először is elnézést kérek ha levelem hangvétele és tartalma nem kiforott.Egy biztos hogy nem támadni és kritizálni fogom csak építő jellegű gondolataimat fogalmazom meg.Nincs konkrét képem a község életéről így kérem ha pontatlan vagyok az ezzel magyarázható.Senkit nem ismerek Leveleken ami azért jó mert nem vagyok részrehajló és nem képviselek semmilyen érdeket. Városi 2 gyermekes átlag család vagyunk és egy őszi nap autóztunk el a Tópartra kíváncsiságból.Nyíregyháza vonzásában végigjártuk az összes hasonló lehetőségeket kínáló helyeket,ahol adott a strandolás,horgászás és pihenés egy szép környezetben.A folyóvizeket a szennyezettség miatt és a partok elhanyagoltsága miatt kizártuk.Régi helyek mint Ibrány,Dombrád,Gergelyiugornya siralmas.A hulladékot sem szállítják már el,nincs illemhely,a földutak járhatatlanok,a part nem homokos,egy pár züllő fiatalra akik vergődnek hétvégén nem lehet alapozni.Tokaj kínlódik pedig adottságaik jók.A tavakból vegyük Sóstót,amire ki lehet írni hogy megtelt.Telkeket,nyaralókat csillagászati árakon adnak és mindent lehet mondani csak azt nem hogy pihenőterület.Közkedveltté vált az éven a strandberuházás miatt,de vannak szépséghibái amit nem orvosol.Ott van Császárszállás ami végtelen szép de nem nyújt KOMPLEX szolgáltatást.Vagy ott vannak a magántavak ahová elmegy az ember 1 napra,de nem tölt el hosszabb időt.Amikor hazajöttünk azonnal felmentem a honlapjukra ahol vegyes érzések fogtak el.Azonnal felkeltette az érdeklődésünket a hely,végignéztem a képeket,írásokat,mindent.A társadalmi rétegződés megosztott.Egyrészről jó volt látni az egyszerű emberek igyekezetét,tenniakarását.Másrészt kiábrándító a megfásult,céltalan emberek közönye és a csipkelődő bejegyzések.A majd lesz valami érzés, a belső viszály a településen mint pl.hogy a polgárőrök isznak-e vagy sem,horgászvita.A válság mindenkit érint de Levelek különleges adottsága ontja a lehetőségeket.Elhisze hogy nincs munkalehetőség és szép hogy az emberek termeljenek.A vállalkozás kevés,ami van nem tart el egy ekkora települést.És most jön a lényeg.Mi az akadálya hogy az üdülőterületet bővítsék, osszanak fel telkeket,közmű,stb.Szinte nincs eladó telek.A vizicentrum FANTASZTIKUS.Rengetegen járnak le mert többszáz kilóméteres körzetben nincs hasonló.Tömegesen ezeket a sportokat űzni,nyaralókat építeni nem a helyiek fognak.A turizmust kell fejleszteni a helyiek együttműködésével,Ön írta hogy jelentős bevételük ez.Az iskoláknak e-mailben táborozási lehetőséget kínálni a kemping területén és sorolhatnám.50-60 ezer egy hét Balaton,20 ezer egy napközis tábor.Ha bővül minden és kedvező a családoknak,nyaralók épülnek és lejárnak minden hétvégén.Természetes hogy OTT veszek építőanyagot,OTT megyek boltba,OTT eszek lángost,fagyit és OTT tankolok.Tehát a pénzt ODA kell hívni.Ami csak akkor lehetséges ha van hova,van miért maradni és elérhető a mai családoknak.No persze reklám,reklám,reklám.Ehhez elvárás is párosul:biztonság,mert mindenünk érték.Az életünk,a házunk,az autónk.A leveleki emberek fogjanak össze és ne egymásra mutogassanak hanem arra törekedjenek hogy a pihenni vágyó kétlakiak minél többet legyenek ott és KÖLTSENEK.Sok a közmunkás,ide kétkezi munka kell.Számtalan ötlet van még ezen belül és túl is ami ha felkeltette az érdeklődését folytatható. Remélem nem érezte tolakodónak csak kívűlállóként szerettem volna ezt megosztani mivel más aspektusban látom ezt.Higgye el érdeklődés van, nézze meg a honlaplátogatást.Az Önök jövője a tóvonzotta fiatal generáció és a családosok,akik ha itt megkapják amire vágynak és elérhető,nem gyűjtenek 1 évig nyaralásra.Ön egy szimpatikus,dinamikus fiatalember merjen nagyot álmodni.Örülök hogyha csak 1 mondat építő volt már megérte leülni és megírni ezt a levelet. További jó munkát kívánok. Tisztelettel:Kisfürkész Ui:Bennem elindult valami.Keresgélek olcsón telket vagy házat a parton.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

h, 2011/11/21 - 21:06

Köszönöm Mudri Imrének és a Művelődési Házban dolgozó munkatársainak az apartman átadási ünnepségének, valamint a polgárőr egyesület báljának megszervezésében nyújtott segítségüket. Borsodi László polgármester

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Becskereki László

cs, 2011/11/03 - 20:50 | Email

Kedves Borsodi Úr! A negatív eredmény is eredmény...Köszönöm szépen a mindenre kiterjedő válaszát. Azt én is gondoltam, hogy ma már nem élnek Baranyiak Leveleken, hiszen átköltöztek Besenyődre, majd Apagyra, ahol én is megtaláltam felmenőimet. Ismerem a Váradi és Micskei Baranyiak családfáját, és valójában azt keresem, hogy oda tartozunk-e, és ha igen, hogyan? Köszönöm segítő szándékát és tisztelettel üdvözlöm! Becskereki László Budapestről.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

id. Borsodi László

k, 2011/11/01 - 01:08

Tisztelt Becskereki Úr! Településünk honlapján írt kérésére én válaszolok, bár előre bocsátom – érdemi segítséget nem tudok adni. Levelek Nagyközség történetének kutatása kapcsán egy esetben találkoztam Baranyi névvel (igaz, célzottan e névre/személyre nem kutattam): Szabolcs vármegye 1848/49-ben készült jegyzőkönyvei egyikében (Nagykálló, 1948. május 22.) nevezik meg Baranyi József közbírót, mint törvényszéki tagot. (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár IV.B.102. 1. kötet 1848. V. 22. kb.jkv. 50. sz.) A megyei levéltárban található 1772. évi Urbárium településünkre vonatkozó mellékletében nem találkoztam a névvel. A községi jegyzőkönyvek szintén itt 1840-től találhatók, bár hiányosak (1848-1862). Ezekben sem találkoztam, csakúgy, mint a különböző monográfiákban, helytörténeti kiadványokban sem. Református egyházi anyakönyv ebből az időből nincs a településen (Besenyődhöz tartozott). A római katolikus egyház anyakönyvei megtalálhatók a plébánián, helyben kutatható (itt sem találkoztam a névvel – bár más nevet kerestem). Most nem él a településen nevezett nevű lakos, s nem is említették körömben, s ráutaló névvel sem találkoztam (utca, dűlő, határrész stb.). Sajnálom, de közelebbit nem tudtam írni. Tisztelettel: id. Borsodi László

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

admin

szo, 2011/10/29 - 18:57

Tisztelt Gyula Szabolcs Úr! Nagyon köszönöm észrevételét! Egy olyan problémát feszeget, amelynek megoldását már én is régóta szorgalmazom. Ez pedig az, hogy az egyesület és az egyesület tagjai vállaljanak szerepet a horgászat megszervezésében, a szabályok betartásában és betartatásában. Sajnos az elmúlt időkben a jelenleg regnáló elnökség tagjai azzal voltak elfoglalva, hogy az önkormányzatot támadják különböző fórumokon. Az elnökség tagjai közül Fazekas András úr volt az egyedül, aki többször is megpróbált logikus, együttműködésen alapuló ötletekkel érvelni. Sajnos azonban mindig kisebbségben maradt. A legutolsó képviselő testületi ülésen sikerült az elnök úrral és Fazekas úrral abban megállapodni, hogy decemberben egyeztetünk a 2012. évi horgászat szabályairól. Én csak remélni tudom, hogy a kölcsönös tisztelet és egymás érveinek elfogadása fogja ezeket a megbeszéléseket jellemezni, valamint, hogy az egyesület elnöksége bevonja az egyesület tagságát is a konzultációkba. Tisztelettel: Borsodi László polgármester

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Gyula Szabolcs

p, 2011/10/28 - 12:44 | Email

Tisztelt Polgármester Úr! Az utolsó horgászgyűlésen említésre került, hogy lehetőség van beadványt nyújtani horgászrend módosítására. Ha lehetőség van rá a jövő évi horgász-szabályzatban le kellene korlátozni a nagyobb testű halak "legálisan" történő elvitelét. Ponty esetében 6 kg, amur esetében 10 kg súlyhatárral. Úgy gondolom ezen súlyhatár fölötti halak nem "feltétlenül alkalmasak" már háztartásbeli fogyasztásra és nem is arra valók. Sokkal inkább, hogy minél több horgásznak legyen bennük öröme a kifogásuk során. Ez a szabálymódosítás kiemelten fontos lenne a tározó jövőjének és JÓ HÍRNEVÉNEK megőrzése érdekében, hogy továbbra is a megye egyik legjobb horgászvize maradjon a tó. Ha ezt a kis lépést nem tesszük meg egy több mint 30 éve fennálló élővilág érdekében és marad az a szabályzat, ami az idén volt, akkor pár év és nem marad a vízben "nagy hal". Azt hiszem ez az év példaértékű volt mindenki számára és még nem késő a változtatás. Ezen a véleményen van több horgásztársam is, és ez a pár sporttárs képes lenne betartatni ezt az intézkedést!!! Üdvözlettel: Gyula Szabolcs

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Becskereki László

v, 2011/10/23 - 12:37 | Email

Kedves leveleki polgárok! Olvasgattam weblapjukat, és megértem, hogy ez nem egy fórum, de jobb lehetőség hijján, ide írom be kérésemet, remélve, hogy nem követek el vele főbenjáró bünt. Röviden a lényeg az, hogy szeretnék megismerni egy olyan személyt, aki, akár csak amatőr módon is, de már foglalkozott Levelek helytörténetével. Én ugyanis egy Baranyi leszármazott vagyok, és végignéztem az apagyi, majd a besenyődi református anyakönyveket, amelyekből világosan kiderült, hogy a szálak Levelekre vezetnek. Itt, az Önök telepűlésén élt (bár Besenyődön anyakönyvezték) Nemes Baranyi Sámuel, a legrégebbi Baranyi ősöm, aki 1825-ben hunyt el, 87 évesen. Születése feltehetően 1738 körül lehetett, de ezt az időt sajnos még nem jegyezték az anyakönyvek. Azért keresek egy helyismeretben jártas valakit, mert szeretném megtudni, hogy honnan jött, honnan települt Levelekre a Baranyi család. E nélkül ugyanis lehetetlen tovább kutatnom, olyan szerteágazó familiáról van szó. Köszönöm a türelmüket, és elnézést, hogy ilyen magánjellegű kéréssel raboltam idejüket, de reménykedem, hogy lesz valaki, aki megoldja a rejtélyt. Válaszukat érdeklődve várom. Tisztelettel üdvözlök mindenkit Budapestről: Becskereki László

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Nagy Katalin

v, 2011/08/28 - 10:10 | Email

Tisztelt Polgármester Úr! Meglepődve és ugyanakkor megelégedéssel olvastam a honlapjukon, hogy a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást a tanévkezdéshez tanulói támogatásra használják föl. Ez egy nagyszerű megoldás mert ezáltal nem csak az érdemtelen családok - akik a munkát kerülik, a gyermeket pedig sok esetben úgymond megélhetési forrásnak tekintik - részesülhetnek támogatásban, hanem azok a családok is akik erre érdemesek. Gratulálok az elképzeléshez, kivitelezéséhez erőt egészséget kívánok! Egy 3 gyerekes anyuka.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

p, 2011/05/13 - 19:16 | Email

Nem tudom megállni, hogy ne irjak.Betegségem miatt még nem tudtam kijutni horgászni a tóra.Igaz az éves engedélyem sem váltottam ki.Tőbbekel ősszefutottam a városban.Elmondásuk szerint áldatlan álapot úralkodik a tározón. Amít hallotam: -NINCS HALŐR TÁROZÓN-lopják a halat, főleg a nagyokra vadásznak-lopják a stégek anyagát ill. rongálják..Életem egy meghatározó szakasza a Leveleki Viztározó.az emlékeimet a hatalom rosszulértelmezett gyaakorlata sem tudja elrabolni. Fájó szivel gondolok az ott eltőltőtt 30 évre.A mostani vezetés egy rosszul gondolt stratégia alapján tőnkre tette sok horgász álmát, elképzelését, a vezetésbe vetett hítét. Lehet, hogy ez egy őreg horgász nosztalgiája a múltról, de miben reménykedjenek a fiatalok ilyen egyoldalu dőntések alapján. Szeretném ha a fent leirt gondolatokra választ kapnék az arra illetékestől.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Bor Ágnes

sze, 2011/04/06 - 12:37 | Email

Gartulálok Polgármester Úrnak a szobor avatáshoz, amely végre méltó helyére került, rendezett körülmények között ékesítheti a települést. További munkájához, erőt és egészséget kívánok! Üdvözlettel: Bor Ágnes

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

v, 2011/03/20 - 18:45 | Email

Tisztelt Polgármester Úr. Meglepetten olvasom, válaszát, melynek megállapításaival, nem mindenben értek egyett Őnnel.Úgy érzem, hogy ez a téma kezd partalanná, válni éppen ezért részemről bezárom ezt a meddő vítát.Őn egy kőzősség első embere, tegye dolgát legjobb meggyőződése szerint. Válaszát kőszőnőm. Maradok tisztelettel Mikula János

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

admin

szo, 2011/03/19 - 21:23

Tisztelt Mikula Úr! Sokáig gondolkoztam azon, hogy reagáljak-e sokadik üzenetére. Mint tapasztalta eddig is kerültem az érzelmi megnyilvánulásokat, ezért most is igyekszek a lehető legrövidebben és lényegre törően válaszolni. 1. Az időzítés: Ha megnézi a bejegyzés dátumát, akkor láthatja, hogy már a közgyűlést megelőző napon olvashatta volna azt. Ráadásul ezeket az információkat mind a novemberi, mind a februári közgyűlésen megosztottam Önökkel. 2. A közgyűlést azért hagytam el, hogy végre az érdemi munkával foglalkozzanak, vagyis válasszanak egy olyan vezetőséget az egyesület élére, akik valóban képesek a horgászok érdekeit képviselni. Ha maradok, akkor tovább folytatódik a sehová sem vezető vita. 3. Ha a törvényesség betartása és betartatása álom, akkor valóban álmokat kergetek. Tisztelettel: Borsodi László polgármester

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

szo, 2011/03/19 - 17:40 | Email

Tisztelt Polgármester Úr. Bcsásson meg, de őn megint rosszúl időzített.Reakciói pótcselekvésnek tűnnek.Minden nap megnézem az őnők honlapját.Ma, hogy hazajőttem a kőzgyűlésről meglepetten olvasom kőzleményét.Na látja ha talán ezzel kezdi sok monden lehet, hogy máskép alakul.Őnnek rossz tanácsadói vannak.Visszatérve a kőzgyűlésre, őnnek mint kőzszereplőnek sokkal tőbbet el kell viselnie, mint egy átlagpolgárnak.Gongolkodom azon, hogy mai megfutamodásával gyáva nyul módjára megijedt, vagy lekezelte a horgászokat, nem tartotta őket érdemesnek arra, hogy szóba álljon velúk. Igy ,vagy úgy sértő, ahogy választó polgárait lekezelte.Őn úgy nyult a témához mint ami tapasztalatokkak nem rendelkező vezetőre val. őnnek nincs hajlama konszenzus keresésére. Ez nagy vezetői hiba.Vissza a tóra:-mitől várják a napijegyek nővekedését?-gondolják ,hogy asorompók ezt elősegítik? -terűleti jegyek árának nővelése:ma amikora létminúmmal kűzd az emberek tőbbsége,- a nyugdijak megnyirbálása,-az űzemanyag árának drasztikusan magas ára , arra fogja ősztőkélni az embereket, hogy rohanjunk terűleti engedélyt váltani, akkor amikor gondot okoz a havi gyógyszer kiváltása. Lehalászás:-vagy inkább nevezném a tó kirablásának.Ez fog múkődni ideig- óráig.De idővel nem is olyan sokára nem lessz mit lehalászni, elkopnak a napijegyesek, nem fog senki terűleti engedély váltani, akkor mi lessz?-vagy ez CÉL. Bocsáson meg, de őn álmokat kerget,de ha álmai vannak és megakarja őket valósitani, azt át kell űltetni a realitások talajába,ehhez megnyerni a választók bizalmát, nem a tapsikolkét- hanema tényleges támogatóékét. Végezetűl én nem Anonymusként irok, már ezt csak azért irom le , mert őn fenyegetőzőtt per indításával- igen én tőbb helyre irtam, de mindég a nevemben.Nem félek a szembesítéstől, hajlandó vagyok ezeket személyesen is elmondani.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

v, 2011/02/27 - 19:02 | Email

Tisztelt Polgármester Úr. Kőszőnőm Őnnek nemeslelkű cselekedetét. Úgy tűnik, hogy Őnnek sikerűlelérnie azt, hogy a horgaszok ne kőltekezzenek feleslegesen.Ha minden jól megy- őn szerint-, akkor a horgászoknak nem kell engedélyt váltani a tóra, nem kell benzinre pénzt kőltenie, mert ugye őn szerint csak26 horgász Leveleki, a tőbbi innen-onnan van-vagyis jőtt ment. Tvábbá kőszőnőm, hogy igy beárnyékolta a leveleki tavon tőltőtt harminc évemet.Ennek is van azonban előnye: nagy valószinűséggel nem fogok napszurást kapni a Leveleki Viztározón. Kőszőnőm Őnnek.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mkula János

cs, 2010/12/30 - 16:10 | Email

Gubik Mihály horgásztárs hozzászólásában olvastam olyanmegjegyzést,hogy-az új Elnők Úr 2011-es tervezete?.Kérdésem az lenne, hogy ezt a bizonyos tervezetett nem -e lehetne erre a honlapra feltenni?Számomra ismeretlen ez a tervezet, de lehet, hogy mások számára is.Elképzelhető, hogy a tisztánlátáshoz, valamint az elkővetkezendő kőzgyűlléshez jó alapokat adna.Az igazsághoz tartozik, szokásom ellenére, hosszú évek óta előszőr nem tudtam jelen lenni- betegségem- iat a kőzgyűllésen.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

k, 2010/12/28 - 13:47 | Email

A sorompó és a tőltés problémájához szeretnék hozzászolni.Nem mai gond, évek óta Domoklész kardja módjára lebegett a horgászok feje felett.Aztán lesúlytott.Sok horgász sorsát megpecsételve ezzel a reménytelenség érzését keltve ezzel a leveleki horgászattal kapcsolatban,de megítélésem szerint az idegenforgalomnak sem használ egy olyan nagykiterjedésű horgászviz, mely soropival úgy hat, mint egy koncentrácós tábor.Mi vezetett ide?-csak talágatni tudunk mi kivűl állók.Két szervezet rosszúl értelmezet hatalom gyakorlása?- vagy netán vezetőik szembenállása?Egy biztos: a konszenzus teljes hiánya.Pedig a probléma megoldása kőzelsem olyan nehéz. Két szervezet embercentrikus,humánus vezetői kellenek hozzá és volt Gordiúszi csomó és lesznek megelégedett horgászok.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

GUBIK MIHÁLY

v, 2010/12/05 - 20:19 | Email

1982 évtől kezdődően horgászom a víztározón megéltem nagyon sok jót és rosszat bízom az Új ELNÖK ÚR 2011 tervezetében és persze a továbbiakban is a horgászok képviselete csak tovább fog erősödni nem úgy mint az elmúlt években .Kíváncsian várom a 2011 év eleji közgyűlést mely számunkra fontos információkat rejt halasítással és nem kevésbé (a jövőt illetően).És a 2011.09 .hó végi engedélyek befagyasztásával (az északi gát felújítása miatt rövidre szabott éves engedélyek árszabásában ,hogyan fog tükröződni a csökkentett már második év vége és ki tudja a 2012 évtavasza ??? a ragadozó halak horgászatában.Mi történik a sorompókkal mi akik 60 -70 év felettiek betegen ennyit kell cipekednünk .a múltba már volt ígéret a a megoldásra de elmaradt de most újra bízunk kíváncsian várom észrevételüket.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Mikula János

szo, 2010/11/27 - 16:56 | Email

Tőbb, mint harminc éve járok a Leveleki Viztározóra horgászni.Aviztározóval kapcsolatos hirek számomra nem megnyugtatóak.A tervezett karbantartási munkák sok kérdőjelet vetnek fel. Emlékszem néhány évvel ezelőtt, akkor amikor az északi gátat gyeptéglával erősítették meg, nem volt szűkség a viz teljes le engedésére.Most miért kell? Mi lesz a ki vett halakkal, mely tőbb évtizedes telepités eredménye Ki fogja kárpótolni a horgászokat és az egyesűletett? Ha kiveszik a halat, hogy kerűl vissza? -sehogy-. Elvették a horgászoktól az idei rablóhalas szezont, jővőre ugyan ezt teszik, az endedély árában ez hogy fog megjelenni A turista szezont megmentik, de megint a horgászokon csattan az ostor, ugy mínt nagyon sokszor.Ha minden úgy tőrténik ahogy a vizűgy tervezi mérhetetlen anyagi és erkőlcsi kár éri a horgászokat.Bizom benne, hogy sikerűl a megfelekő megoldást megtalálni.

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Matolcsy Zoltán

cs, 2010/08/05 - 00:17 | Email

Kedves Polgármester Asszony! Nagyon örülök, hogy Leveleknek van végre honlapja. Nem találtam közvetlen elérését, ezért itt írok. Én egy nemzetközi turisztikai játék egyik résztvevője vagyok. A játék neve: Geocaching. Az a lényege, hogy kiránduljanak az emberek, keressenek fel érdekes helyeket, ahol egy "kincsesláda" el van rejtve, GPS koordináták alapján lehet megtalálni, majd az interneten keresztül regisztrálni a találatot. Mivel az utóbbi években sokszor átutaztam Leveleken, nagyon megtetszett a tisztaság, a rend, és az emberek közvetlensége. Ezért kollégámmal együtt elrejtettünk ott egy "kincses ládát" 2009 júliusában. Sajnos valakik ellopták a ládát, de nem csüggedtünk, most nyáron egy új kincsesládát telepítettünk (immár kisebb kivitelben) A leveleki kincsesláda honlapja itt érhető el: http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=2952 A tegnapi napon a nemzetközi oldalon ( http://www.geocaching.com ) is regisztráltam ezt a ládát, mert érdemesnek tartom, hogy külföldi vendégek is betérjenek. (a regisztráció visszaigazolására várni kell néhány napot) Ha megnézi a kincsesláda magyar oldalát, bizonyára fel fog tűnni, hogy csak régi információim vannak. (Interneten keresgéltem, és a helyi emberekkel beszélgettem anno.) Megköszönném, ha frissebb információkkal tudna segíteni! Üdvözlettel: Matolcsy Zoltán Ui: A Geocaching közösségnek egy másik tagja szintén elrejtett egy ládát, a tó közelében: http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=2092

» Bejegyzés törlése | Új megjegyzés

Hírek

Aktuális hírek