Levelek is részt vett a Közfoglalkoztatási Kiállításon

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 100 települése mutatkozott be a Nyíregyházán megrendezett V. Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár rendezvényén, melyen az önkormányzatok képviselői, megyei vezetők és a térség országgyűlési képviselői is megjelentek.

„A közfoglalkoztatásnak igenis van jövője, hiszen olyan feladatot lát el, ami hidat képez az álláskeresői lét és a nyílt munkaerőpiac között”- hangzott el a megnyitón Szulimán Zsolttól, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Stratégiai Koordinációs Főosztályának vezetőjétől.

Levelek több, mint 100 főt foglalkoztat a járási startmunka, és a hosszabb időtartamú programokban. A település a helyi sajátosságokat is figyelembe véve hasznos értéket előállító és megőrző feladatokat igyekszik megvalósítani a közfoglalkoztatás keretein belül az ott dolgozókkal, melyhez a forrást a kormány biztosítja. A jubileumi kiállításon a mezőgazdaságban megtermelt termékei közül almapaprikát, pritaminpaprikát, burgonyát, hagymát, kukoricát és kalászos gabonaféléket mutatott be. Az állatgazdaságban nevelt és hizlalt sertésből készült készételeket kínált, melyeket jóízűen kóstoltak az érdeklődők. Az Őszi Levél Nyugdíjas Egyesület pozsonyi néptáncot adott elő a kulturális programon. Köszönjük a Belügyminisztérium, a Megyei és Járási Munkaügyi Központok együttműködését. Köszönjük a település közmunkaprogramjaiban dolgozók, a koordinálást és irányítást végzők, valamint a kiállítás megvalósításában részt vevők munkáját.

További fotók megtekinthetők itt: https://photos.app.goo.gl/1rDAEjbTct2nZqK36