Harmónia, szeretettér, közösség

Egy tartalmas és vidám hangulatú projektnyitó és záróeseménnyel egybekötött Leveleki Gyereknap részesei lehettünk 2024. május 25-én délután.

Levelek Nagyközség jövőjét örömteli módon meghatározó gazdasági és turisztikai projekt veszi kezdetét. Az egykori Molnár-Kastély felújításának „TOP_PLUSZ-1.1.3-21-SB1-2022-00025 számú Helyi és térségi turizmusfejlesztés Leveleken” című projektnyitójával megkezdődik az a beruházás, amelynek köszönhetően egy 18. századi emblematikus épület menekül és marad meg az utókor számára. A 311.696.813 forintos pályázati forrásnak köszönhetően a Molnár-kastélyban fog működni az a családbarát központ, amelynek köszönhetően a kastély jóval több lesz, mint egy szépen felújított műemléki épület. Többfunkciós intézményként a térségi turizmus fejlesztésén túl a központ több száz rászoruló családnak nyújt majd segítséget. Az épületben kialakított fejlesztő termek, az interaktív játszóház és előadóterem biztosítja azt a hátteret, amelynek során azok a gyerekek, akik kommunikációs és értelmi képességek területén akadályokkal küzdenek, kilépve a hagyományos iskolai keretekből családjuk és a pedagógusok segítségével még inkább fejleszthetők lesznek.Egy ember- és természetközpontú fejlesztés fog megvalósulni, hogy az, a harmónia, a szeret és a közösség újabb terévé váljon településünkön.

A május 25-én megrendezett projektnyitó eseményt és a Leveleki Gyermeknapot - a térség több polgármestere mellett - megtisztelte jelenlétével és köszöntőjével Baracsi Endre, a Vármegyei Közgyűlés alelnöke.

A gyermeknap keretében került sor az iskolaudvaron kialakított Település- és Iskolatörténeti Kiállítás és a felújított park és közösségi tér átadására.

Levelek Nagyközség Önkormányzata  "Levelek Nagyközség Díszpolára" címet adományozott Dr. Mudri Imre Istvánné, Dr. Nagy Mária részére. 

A több száz résztvevő család apraja-nagyja olyan közösségi aktivitásokba kapcsolódhattak be, mint a Mosolyfestők Alapítvány által koordinált környezetvédelmi tematikájú falfestés és kavicsmandala dekoráció, vagy a desszertkészítés a Törpe Tortagyár segítségével. A gyerekeket a Cirkuszvarázs címmel interaktív zenés színház, a Heted Hétpróba és sok más szabadidős és sportprogram várta.

A gasztrononómiai élményt a Leveleki Konyha biztosította.

Boldog Gyermeknapot!

Fotók-Miskolczi Jano- A rendezvényről a képek megtekinthetőek itt:Leveleki Gyermeknap 1.rész

Fotók Bódi Attila-Leveleki Gyermeknap 2.rész

Levelek Nagyközség Önkormányzata nevében Dr. Turóczyné Dr. Székely Anita polgármester

Részletek a mellékelt sajtóközleményben!

Magyar falu program Széchenyi Alap