Játszótér és közösségi park fejlesztés Leveleken

A Molnár-kastélyt és a Sportpályát gyönyörű zöldövezeti terület öleli körbe. A település központjának ez az egyik legszebb és legnagyobb kiterjedésű, több százéves platánfákkal, tölgyfákkal és fenyőkkel borított része.

A természetet és a sportot kedvelők is egyaránt kikapcsolódhatnak itt. A közösségi park játékai pedig a családoknak és a gyerekek nyújtanak lehetőséget a szabadidő eltöltésére.

A Kastélypark fejlesztése során a sportpálya mellé telepített meglévő játszótér egy korszerű akadálypálya-rendszerrel bővült 2022-ben. Megnyitásra került a régi óvoda udvara és ennek köszönhetően a közösségi park részévé vált. Az ott maradt játszótéri eszközöket önkormányzatunk bevizsgáltatta és a szakemberek javaslata alapján felújította, átalakította és lebontotta azokat, amelyek már nem voltak javíthatóak. Új csúszdalap és a kisgyerekek számára is használható hinta került beszerzésre. Az omlásveszély miatt a kastély épülete kerítéssel lett körbe kerítve, így a közterületi játszótér biztonságosan látogatható és az marad az idén elkezdődő felújítási munkák ideje alatt is. A Szociális Intézmény és a Molnár-kastély között húzott drótkerítés megszüntetésével teljes egészében újra átjárható lett a park. A közterületi játszótér fejlesztését a Magyar Falu Program 2021-ben nyújtott támogatása segítette. Ennek a programnak köszönhetően került támogatásra 2019-ben az „óvodai játszóudvar” kialakítása is az új óvoda udvarán, mely 2020 decemberére valósulhatott meg. Ezt követően folyamatosan bővültek az óvodai kültéri játszóeszközök, homokozók, és babaházak lettek telepítve az erre fordított önkormányzati, intézményi és civil támogatásokból.

Köszönjük a Magyar Kormány Magyar Falu Programjának a „közterületi játszótér” és az „óvodai játszóudvar” magvalósításához nyújtott közel 10.000.000 forint összegű támogatását és a megvalósításban résztvevők munkáját! Köszönjük az önkormányzat közfoglalkoztatási rendszerében dolgozóknak és a munkavállalónak a park karbantartásért és a zöldfelületek ápolásáért végzett munkájukat!

A Kastélypark a településen élő családok közkedvelt közösségi terévé vált és jó időben sokan sétálnak ki és töltik pihenőidejüket a parkban. Óvodai és iskolai csoportok is előszeretettel látogatják és rendszeresen visszatérnek a parkba, mely a civil és egyházi szervezésű sportesemények, családi napok és táborok színtere is egyben. A települési rendezvények, mint a „Zenélő Kastélypark” vagy a tavaly megrendezett közösségépítő „Piknik mozi” alkalmainak, a közösségünk által benépesült, csodálatos helyszínének bizonyult. A játszóterek és a közösségi parkok kialakítása, bővítése önkormányzatunk közterületi fejlesztésének tervezett lépései, melyek közösségünk javát, a gyermekek játékát, mozgását és örömét szolgálja.

Levelek Nagyközség Önkormányzatának nevében Dr. Turóczyné Dr. Székely Anita polgármester

Magyar falu program Széchenyi Alap