Lendületben Levelek: javuló közlekedés és úthálózat

A bel-, és a külterületi úthálózat is jelentősen korszerűsödött a most záruló önkormányzati ciklusban Leveleken. Csomópontokat fejlesztettünk, nagy felületen aszfaltoztunk, padkát javítottunk annak érdekében, hogy mindenki biztonságosan érhessen haza.

Az elmúlt időszak nagy jelentőségű közlekedési beruházása a leveleki körforgalom megépítése volt. Nemcsak közlekedési szempontból volt kiemelt fontosságú a csomópont, hanem hidat is képez a 41. számú főút által kettészelt településünk között.  A korszerű infrastruktúra lehetővé teszi azt, hogy könnyebben és biztonságosabban közlekedhessünk. A Magyar Közút Zrt. beruházása a TOP „Közlekedésfejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 9.” projekt keretin belül valósult meg. A körforgalmi csomópont hivatalos átadására 2021. október 6-án került sor. A másik fontos külterületi útfejlesztés a Levelek és Nyíribrony közötti útszakasz felújítása volt, amely újabb lépés afelé, hogy gyorsan és biztonságosan tudjunk közlekedni.

Nemcsak külterületen, hanem településünk határain belül is jelentős útfejlesztések voltak az elmúlt időszakban. Kormányzati és saját forrásból sikerült korszerűsíteni az Ifjúság, a Kert, a Dohány, a Sport és a József Attila utcákat.

2021 nyarán kapott aszfaltburkolatot és padkát a település központjában lévő Kert, Dohány és Sport utca. A beruházás 20 millió forintba került, mely összeget az önkormányzat saját költségvetéséből biztosította. Az aszfaltozási munkák kivitelezését a Strabag Általános Építő Kft. végezte. Ezt követően az év végén újabb belterületi út, az Ifjúság utca burkolata és padkája került felújításra. A beruházást a Belügyminisztérium támogatta és közel 25 millió forint forrásból valósult meg. A kivitelezést a Tamaris Garden Kft. végezte. A fejlesztéssel egy ütemben kiszélesítésre került az utca Rákóczi út felőli bejárata, aszfaltozott parkoló került kialakításra az utcában található szolgáltató ház és a gyógyszertár előtt.

2022-ben a József Attila utca aszfaltozásával és padkájának felújításával folytatódtak a belterületi utak javítását célzó beruházások, mely a Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésében közel 50 millió forint összegű saját önkormányzati forrásból valósult meg. Ebben az évben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. leaszfaltozta a Kossuth utca még felújításra váró szakaszát.

2023-ban önkormányzatunk elkezdte a Mikszáth utca burkolatjavítását, mely beruházását ebben az évben fejezi be.

Köszönjük az Európai Unió és a Magyar Kormány út felújítására nyújtott forrásait. Köszönjük a tervezésben, a kivitelezésben és a projektek megvalósításában résztvevők munkáját. Büszkék vagyunk rá és örülünk, hogy Levelek Nagyközség Önkormányzata először teremtette meg annak a lehetőségét, hogy kötelező feladatainak ellátása körében saját forrásból nagy költségvetésű beruházásokat valósítson meg a település útjainak javítása érdekében. Fontosnak tartjuk, hogy az önkormányzat olyan gazdálkodást folytasson, ami a pályázati lehetőségek mellett folyamatosan biztosítja a település önerőből történő fejlesztését is.

Levelek jelentős és szükséges beruházásai váltak valóra. Az elmúlt három év alatt több korszerű közlekedési infrastruktúrával, jó minőségű utakkal gazdagodott településünk. Az úthálózat állapotát javító tervek megvalósításával községünk a közlekedés fejlesztése területén nagymértékben haladt előre, melyet a következő években is folytatni fogunk.

Levelek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete nevében Dr. Turóczyné Dr. Székely Anita

Magyar falu program Széchenyi Alap