Levelek és Nyíribrony közötti külterületi útfejlesztés

Levelek Nagyközség Önkormányzata elsődleges feladatai között határozta meg a bel- és külterületi úthálózatainak korszerűsítését.

Ennek érdekében településünk Nyíribrony községgel együttműködve nyújtott be pályázatot, és a Vidékfejlesztési Program keretén belül kapott támogatást a Leveleket Nyíribronnyal összekötő külterületi út felújítására.

A mintegy 30 évvel ezelőtt épült útszakasz burkolata a megépítése óta nem volt felújítva, repedezett és kátyús volt. A külterületi út aszfaltozása több, mint 3 km hosszan és padkájának kialakítása 1,5-1,5 m szélességben közel 155.000.000 millió forint költségvetésű beruházásból valósult meg a tavalyi év végén. A kivitelezést a Ke-Víz 21 Zrt. végezte. A terveket a Mélygépterv Kft. szolgáltatta.

Köszönjük a Vidékfejlesztési Program támogatását! Köszönjük a tervezést és a kivitelezést végzők munkáját!

A belterületi utak, a körforgalom fejlesztése mellett a másik fontos külterületi útfejlesztés a Levelek és Nyíribrony közötti útszakasz felújítása volt, amely egy újabb lépést jelent, hogy megfelelően tudjuk biztosítani a közlekedés infrastruktúrájának igényeit. Az úthálózat állapotát javító tervek megvalósításával községünk a közlekedés fejlesztése területén nagymértékben haladt előre, melyet a következő években is folytatni fogunk.

Levelek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete nevében Dr. Turóczyné Dr. Székely Anita

Magyar falu program Széchenyi Alap