Tavaszi zsongás a helyi vásártéren

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékezett tavaly március 15-én a település, majd az ünnepi műsort követően a „Helyi piac infrastrukturális fejlesztése Levelek településen” című projekt ünnepélyes záróeseményére került sor.

A Vidékfejlesztési Program keretén belül került támogatásra a piac korszerűsítése, amely közel 90.000.000 millió forint költségvetési forrásból valósult meg. Az építési beruházás eredményeképpen a piac a korábbi helyén közterületi bútorokkal felszerelt fedett csarnok létesült, melyre 5 kWh teljesítményű napelemes rendszer lett telepítve. A kereskedők a projekt során beszerzésre került árusítóasztalokról értékesíthetik a termékeiket. A vagyonvédelmet kamerarendszer biztosítja. A csarnok mögött elhelyezkedő közösségi épület 2010-ben épült, mely szintén felújításra került.

A piac hétfőtől szombatig minden nap nyitva tart, és változatos árukészletével várja a vevőit. Idén márciusban már növekszik a forgalom, hiszen a húsvétra való készülődés igazi tavaszi zsongást idéz a település központjában található helyi vásártéren.

Köszönjük a Vidékfejlesztési Program támogatását. Köszönjük a kivitelezést végző Tamaris Garden Kft. munkáját és a  Magnis Kft. terveit.

A piac korszerűsítésével a település egyik kiemelt fejlesztése valósult meg, mely korszerű közösségi térként működve erősíti településünk gazdaságát és szolgálja a település, valamint a térség lakosságát.

Levelek Nagyközség Önkormányzatának nevében Dr. Turóczyné Dr. Székely Anita polgármester

Magyar falu program Széchenyi Alap