Új és felújított utcabútorok szépítik a lakóhelyünket

Levelek Nagyközség Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a településarculat javítására, az utak és padkák rendbehozatalára, a parkolók és járdák építésére, és a folyamatos zöldítés mellett igényes és hasznos utcabútorokkal bővíti a köztereket.

Az önkormányzat a tavalyi évben új buszvárókat készített és helyezett ki a település Nyíregyháza és Baktalórántháza felé vezető 41. sz. főútja mellett lévő buszmegállóiba. Az új várók kialakításával a tömegközlekedéssel utazók várakozása is komfortosabbá vált. A fejlesztés a közfoglalkoztatás helyi sajátosságú programja keretében valósult meg. Sajnos a tavalyi év végén az egyik buszvárót megrongálták, melyet az Önkormányzat Levelek Kft. munkatársai megjavítottak. A program keretében kerültek gyártásra azok a kerékpártárolók is, melyek a közszolgáltatást nyújtó intézményekhez lettek kihelyezve. A közterületek korábbi éveiben elkészült padjainak és hulladékgyűjtőinek nagy részei festéssel kerültek felújításra. Az idei évben tervezett program szerint további két buszváró készül el a Kossuth utca és a Táncsics utca buszmegállóiba, és ezek mellett a kerékpártárolók előállítását is folytatjuk.

A Gazdaságélénkítő Program keretében megvalósult asztalosüzemben a közterületi padok gyártását az Önkormányzat Levelek Kft. végzi az önkormányzat megrendelésére. Parkjaink, közintézményeink, és a Tó-Centrum terei is ezekkel a padokkal bővültek, melyeket a lakosság előszeretettel használ pihenésre, vagy akár várakozásra is. A májusra elkészülő iskolaudvar fejlesztését célzó projektben tervezett 6 pad, 1 lóca és 2 hulladékgyűjtő gyártásának munkálatai már elkezdődtek és a további köztéri hulladéktárolók gyártásai is folyamatban vannak.

Tavaly a Nyíribrony község által elkészített tervek alapján a József Attila utca Nyíribrony felé vezető oldalán épített buszmegállót az önkormányzat, mely szükséges volt ahhoz, hogy el tudjon indulni a buszjárat Nyíribrony és Nyíregyháza között. A buszjáratok tavaly október óta reggel és délután közlekednek, így Nyíribrony és Nyíregyháza között Levelek érintésével is biztosítva lett a tömegközlekedés.

Köszönjük a Start Közfoglalkoztatási Program támogatását. Köszönjük az önkormányzat közfoglalkoztatásában dolgozók és az Önkormányzat Levelek Kft. munkatársainak munkáját, mellyel nagymértékben hozzájárulnak a helyi értékteremtéshez.

Az elmúlt 3 évben Levelek Nagyközség Önkormányzata a közterületek tervezett korszerűsítésének köszönhetően rendezettebbé tette a települést. Az utcabútorok az emberek kényelmét szolgálják, szépítik a lakóhelyet és a lakók, valamint a látogatók elégedettségéhez is egyaránt hozzájárulnak. Az eddigi eredményeknek és a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően a továbbiakban is ütemezetten tervezzük a bővítéseket.

Levelek Nagyközség Önkormányzatának képviseletében Dr. Turóczyné Dr. Székely Anita polgármester

Magyar falu program Széchenyi Alap