Új eszközök az étkeztetés és a szociális feladatok ellátásában

A Leveleki Kastélykert Óvoda és Konyha kötelező feladataként biztosítja a gyermek és szociális étkeztetést, mely mellett munkahelyi és vendég étkezésre is lehetőséget nyújt.

2021 óta a konyhai tevékenység, azok technikai feltételét és a szigorú hatósági előírásait teljesítve az új konyha épületében folyik. A régi konyha tálalókonyhává alakult, mert a főzőkonyhához szükséges követelményeknek már nem tudott megfelelni. Igényes, modern gépek segítik az alkalmazottak munkáját, a konyhai szolgáltatások további korszerűsítését a Leader „Humánszolgáltatások fejlesztése” elnevezésű sikeres pályázatunk keretein belül tudtuk tovább bővíteni. Ennek keretében többek között beszerzésre kerültek kisebb konyhai gépek, különféle edények, melegen tartók, egy 400 l-es hűtőszekrény, ipari mosogatógép, nagy konyhai mosogató, egy elektromos tűzhely és sütő. Ezek az eszközök segítik és hatékonyabbá teszik a konyhai dolgozók munkáját.

A konyha optimális működését Nagy Imréné nyugdíjba vonulását követően Czeglédi Edit élelmezésvezető koordinálja. A konyhai dolgozók több éve lelkiismeretesen tevékenykednek az egészségesebb és változatosabb menük összeállításáért és elkészítéséért. Naponta közel 380 gyereknek, 150 szociális étkezést igénylő felnőttnek, és átlagosan 80 vendég és munkahelyi étkezést igénybe vevőnek biztosítják az étkezését.

Levelek Nagyközség Önkormányzatának támogatásával a Leveleki Szociális Intézmény megvásárolt egy új ételszállításra alkalmas Opel Cargo Combo típusú autót, amely 2022 májusától végzi az intézmények között az elkészült ételek szállítását, és közel 100 szociális étkező lakóhelyére hordja ki az elkészült ételeket. A beruházás szükséges volt, mert a korábban ezt a feladatot ellátó két autó már elhasználódott és az ételszállítás hatóságilag előírt feltételeit nem tudták biztosítani.

A Leveleki Szociális Intézmény dolgozói kerékpárokat, valamint a vérnyomás és vércukor mérésére alkalmas eszközöket vehettek át. Az újonnan beszerzett eszközök a gondozónők mindennapos feladatának elvégzéséhez szükségesek, segítséget nyújtanak a gondozott betegek ellátásához. A tavalyi év végén az intézmény az adminisztratív munkát segítő új bútorokkal bővült. Jelenleg ettől az évtől az intézményvezetői feladatokat Nagyné Szabó Nikoletta távolléte alatt Ráczné Mészáros Ágnes látja el.

Köszönjük a Leveleki Kastélykert Óvoda és Konyha, valamint a Szociális Intézmény dolgozóinak a lelkiismeretes és kitartó munkájukat!

Levelek Nagyközség Önkormányzata az eredményes és hatékony munka érdekében továbbra is együttműködik, és segíti az intézményei fejlesztését és a tervei megvalósulását.

Levelek Nagyközség Önkormányzatának nevében Dr. Turóczyné Dr. Székely Anita polgármester.

Magyar falu program Széchenyi Alap